Aftenposten Junior

Verdens beste fotballspi­ller er norsk

Da Norges største fotballstj­erne, Ada Hegerberg, vant Gullballen, ble det mye styr. Hvorfor det?

- Tekst: Ingrid Åbergsjord

Hele sportsverd­enen fulgte spent med da årets beste fotballspi­llere skulle kåres under en stor prisutdeli­ng i Paris i forrige uke. De ti siste årene er det bare superstjer­nene Cristiano ronaldo og Lionel Messi som har vunnet prisen. Men i år gikk prisen for første gang også til en kvinne: ada hegerberg fra norge.

Men prisutdeli­ngen ble diskutert veldig mye etterpå. Disse fire tingene ble det snakket mye om:

1. Aldri skjedd før – Det er utrolig imponerend­e at hegerberg vant. Dette er første, og kanskje eneste, gang at lille norge har en fotballspi­ller som blir kåret til verdens beste. fotball er verdens største idrett, så det er veldig vanskelig å bli den aller beste, sier nrKs fotballeks­pert Carl-erik torp.

hegerberg har ikke bare vunnet Gullballen. hun er også tidenes toppscorer i én Champions League-sesong.

2. Selv om hun er verdens beste, er hun ikke med på landslaget. Hvorfor ikke? for ett år siden sa hegerberg at hun ikke ønsket å fortsette på det norske landslaget. Det skjedde etter at fotball-eM ble en fiasko for det norske landslaget i fjor. Laget dro hjem uten et eneste poeng.

hegerberg sa at hun i stedet ville bruke energien sin på klubblaget Lyon. Da kan hun utvikle seg til en bedre spiller, mener hun.

VGs Leif Welhaven og andre eksperter som aftenposte­n Junior har snakket med, mener det er to andre grunner også:

¤ hun er frustrert fordi hun mener at norges fotballfor­bund (nff) ikke satser like mye på fotball for jenter som de gjør på fotball for gutter.

¤ hun er uenig med de andre spillerne på landslaget om hvordan de skal ha det i landslaget for å vinne kamper.

3. Kommer Hegerberg tilbake på landslaget? ekspertene er veldig usikre på om det noen gang vil skje, det vil eventuelt ta mange år, tror noen. andre håper at saken kan bli løst i løpet av de neste månedene, sånn at hegerberg blir med når det er fotball-VM i frankrike i sommer.

Men én ting er positivt nå: fotballfor­bundet har akkurat fått en ny sjef, som kanskje kan klare å bli enig med hegerberg. hun heter Lise Klaveness og har selv spilt på damelandsl­aget. Klaveness har sagt at hun vil møte hegerberg og snakke med henne.

4. Hegerberg ble bedt om å twerke. Da ble mange sinte. Under prisutdeli­ngen ble mange rasende fordi en DJ spurte ada hegerberg om hun kunne twerke. twerking er en dans der man rister på rumpa. Mange mener det er frekt å spørre en dame som akkurat har vunnet en fotballpri­s, om å gjøre det.

flere skrev på sosiale medier at de synes dette er nok et eksempel på at kvinnelige idrettsstj­erner blir latterligg­jort.

 ??  ??
 ??  ?? Ada Hegerberg ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspi­ller. Luka Modric fra Real Madrid og Kroatia ble beste mannlige spiller, og franske Kylian Mbappé ble verdens beste unge spiller.
Ada Hegerberg ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspi­ller. Luka Modric fra Real Madrid og Kroatia ble beste mannlige spiller, og franske Kylian Mbappé ble verdens beste unge spiller.
 ??  ?? Spiltefor landslaget underEMi fjor – Hegerberg er ikke teknisk briljant, men hun scorer vanvittig mange mål. Det gjør henne til en suveren ener, sier Carl-Erik torp.
Spiltefor landslaget underEMi fjor – Hegerberg er ikke teknisk briljant, men hun scorer vanvittig mange mål. Det gjør henne til en suveren ener, sier Carl-Erik torp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway