Aftenposten Junior

Har det ikke så bra hjemme

- Hilsen Inga

For noen barn kan julen vaere litt vanskelig.

De fleste barn har det trygt og godt hjemme hos familien sin. Men noen barn har det ikke så bra hjemme. Det kan vaere at foreldrene ikke greier å ta vare på barna sine på en slik måte som voksne bør gjøre.

Alkohol

Noen foreldre drikker for mye alkohol eller ruser seg på andre måter.

Andre foreldre kan ha så store problemer selv at de ikke greier å ta vare på barna sine på en god nok måte. Det finnes også foreldre som straffer barna sine ved å slå eller gjøre ting som kan skade et barn.

Forbudt å slå

Alle barn skal vite at det er forbudt å slå barn i Norge. Det er heller ikke lov å slå på fingre, lugge eller skade barn på ulike måter.

De voksne skal heller ikke true, skrike eller si slemme ting til barn slik at de skremmer dem med vilje.

Familievol­d

Noen foreldre sier at de slår og straffer barna sine for at de skal laere å oppføre seg bra. Slik skal det ikke vaere. Uansett hva et barn har gjort, så skal man aldri slå barn.

Barn skal heller ikke se eller oppleve at de voksne slår eller skader hverandre. Det er noe man kaller familievol­d.

Snakk med noen!

Har du det vanskelig hjemme? Eller kjenner du noen som opplever noe av dette? Da må du snakke med en voksen du stoler på, slik at du eller vennen din får hjelp!

Ring!

Du kan også ringe til Alarmtelef­onen for barn og unge på 116 111. Her får du snakke med en voksen som kan mye om å hjelpe barn som har det vanskelig. Alarmtelef­onen har åpent i hele juleferien.

Det er forbudt å slå barn i Norge.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway