Aftenposten Junior

Dette lurer mange på

Noen gruer seg til puberteten, andre gleder seg. Men hva er det egentlig som skjer?

- Tekst: Mari Lund Wictorsen Foto: Andrea Gjestvang

Morten hadde vaert forelsket i Rachel i klassen en stund, men det var først i år han fikk lyst på kjaereste. På et diskotek på skolen fikk han vite at flere i 6.-klassen de går i, var blitt kjaerester. Da han kom hjem den kvelden, bestemte han seg for å skrive til Rachel på Snapchat og spørre om de skulle bli sammen.

Trodde det var tull

Da Rachel fikk meldingen, trodde hun først at det bare var tull.

Rachel hadde heller aldri hatt kjaereste før. Men var hun ikke litt forelsket i ham? Morten skrev en ny melding der det sto at han turde å spørre henne fordi flere i klassen var sammen nå. Da skjønte Rachel at det var på ordentlig, og svarte ja.

Har ikke kysset

Nå har de vaert sammen i et halvt år, og er på bowlingen hjemme på Lørenskog. Den aller første gangen de var alene, gikk de rundt på kjøpesente­ret og snakket.

Leier dere hverandre når dere går rundt?

– Nei, sier de.

Har dere kysset, da?

– Nei. Jeg har venner som er like gamle som oss som har kysset. Men det er forskjelli­g fra person til person når man gjør det, sier Morten.

Hva med klemming?

– Nei, vi gjør ikke det, sier Rachel.

De mener det er en stor forskjell på å vaere kjaerester og venner. Når man er kjaerester, møtes man flere ganger og snakker mer sammen både på Snapchat og i virkelighe­ten.

Hvordan vet man om man er forelsket?

– Du prøver alltid å vaere i naerheten av den personen, sier Rachel.

Flaut med foreldre

Innimellom kastingen av bowlingkul­er snakker de om at de synes det blir flaut at foreldrene skal lese om dem i Aftenposte­n Junior.

– Mamma maser og spør om Morten og jeg ikke skal vaere sammen bare oss to oftere. Da svarer jeg at vi må bli litt eldre først, sier Rachel.

De har ikke vaert hjemme hos hverandre.

– Foreldre kan bli altfor snille. De spør om veldig mye, om de skal lage mat, eller om vi vil ha noe annet. Det er flaut, sier Rachel.

Er det noe som er flaut med å ta med Rachel hjem, Morten?

– Ja, egentlig alt, sier Morten.

 ??  ??
 ??  ?? Rachel(12) Morten og Rachel har vaert kjaerester i et halvt år. Morten (12)
Rachel(12) Morten og Rachel har vaert kjaerester i et halvt år. Morten (12)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway