Aftenposten Junior

Holdt utenfor Foreldrene mine sjekker Snapchat-kontoen min

-

Hei! Noen av vennene mine har mobbet og utestengt andre jenter i klassen på Snapchat. Jeg har ikke gjort det, men foreldrene mine vil hele tiden sjekke kontoen min. Jeg må også fortelle dem hvem alle vennene mine på Snapchat er. Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente (10) Hei! Som du sikkert vet, er det 13-årsgrense for å vaere på Snapchat.

Hvis du er yngre, må foreldrene dine godkjenne at du har en egen konto.

Det er viktig at foreldre snakker om hva som er greit og ikke greit å si og gjøre på Snapchat og andre sosiale medier.

Når foreldre får høre at noen i klassen blir mobbet og holdt utenfor, blir de nok ekstra opptatt av hva som skjer der.

Foreldre vil gjerne følge med og passe på at ingen blir mobbet, også på sosiale medier. Voksne har ansvar for å laere barn at mobbing ikke er greit.

Hemmelighe­ter

Men også barn har rett til å ha et privatliv. Foreldre må respektere at de ikke får vite alt barna gjør, og at det er greit å ha noen hemmelighe­ter med venner.

Også på sosiale medier må det vaere greit å ha hemmelighe­ter.

Hvis de voksne ikke har grunn til å tro at barna gjør noe som er galt eller skadelig for seg selv eller andre, bør det vaere unødvendig å sjekke mobilen deres hele tiden.

Lag regler sammen

Det kan vaere lurt at du snakker med foreldrene dine om dette. Dere kan kanskje lage noen regler og avtaler om hvordan du skal vaere en god venn, både på skolen og på sosiale medier.

Siden du er under 13 år, kan det også vaere greit at dere lager noen regler for hvem du kan vaere venn med på Snapchat, og hva du kan legge ut og dele med andre.

Det er også viktig at du kan føle deg trygg og be om hjelp hvis du eller vennene dine opplever noe ubehagelig på nett.

Hilsen Barneombud­et

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway