Aftenposten Junior

Daniel bor i Storbritan­nia. Der er det veldig mye snakk om brexit nå.

- Tekst: Heidi Skarnes

Jeg bor i Liverpool. Det er en fantastisk by, men noen steder her ser nedslitte ut, sier Daniel.

Mye snakk om brexit

Flertallet av de som bor i Storbritan­nia, stemte for tre år siden for at landet skal melde seg ut av EU. Men fortsatt har det ikke skjedd, fordi politikern­e i landet ikke har funnet ut hvordan det skal skje.

Snakker dere om brexit på skolen?

– Vi har akkurat startet på skolen igjen etter ferien. Men før ferien snakket vi om det når det skjedde noe stort. Det snakkes om brexit på radioen og TV-en hele tiden.

Snakker dere om det hjemme?

– Ja, selv om storebrore­n min og jeg er for unge til å stemme, diskuterer vi det med mamma. Jeg er litt bekymret for hvordan det skal bli. Jeg tror mange voksne, uansett om de stemte for eller mot brexit, tenker at nå må vi bli ferdige med dette. Mange voksne er frustrerte fordi det ikke skjer noe. Vi har ventet i tre år, og vi er fortsatt i EU selv om det er bestemt at vi ikke skal vaere det.

Hva er det beste med å bo i England?

– Vi får gratis operasjone­r, legetimer og vaksinerin­g. Og så er politiet her bra. Det er litt kriminalit­et i Liverpool, men jeg føler at det er veldig trygt å bo her.

Får du gratis lunsj på skolen?

– Nei, ingenting på skolen min er gratis. Foreldrene våre må betale, men det serveres mat på skolen vår. Noen ganger får vi kyllingbur­ger, pommes frites eller suppe.

Heier du på et fotballag?

– Ja, jeg heier på Liverpool. Jeg har vaert på Anfield, men jeg har aldri møtt noen av spillerne. Noen av dem kom på skolen min en dag, men akkurat den dagen var jeg syk.

 ??  ??
 ??  ?? Boris Johnson Storbritan­nias statsminis­ter vil forlate EU innen 31. oktober.
Boris Johnson Storbritan­nias statsminis­ter vil forlate EU innen 31. oktober.
 ??  ?? Jeremy Corbyn Lederen for partiet Labour vil at de som bor i Storbritan­nia, skal stemme på nytt over om de skal forlate EU eller ikke.
Jeremy Corbyn Lederen for partiet Labour vil at de som bor i Storbritan­nia, skal stemme på nytt over om de skal forlate EU eller ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway