Aftenposten Junior

Jorden rundt

- Tekst: Margrethe Lindebø Skeie

1

NY VERDENSREK­ORD: I Etiopia ble det nylig satt ny verdensrek­ord i å plante traer. På én dag ble det plantet 350 millioner traer på 12 timer. Målet er å plante 4 milliarder traer innen oktober. 2 TILBAKE PÅ JOBB ETTER ULOVLIG FRI: Storbritan­nias statsminis­ter Boris Johnson har lovet at landet skal ut av EU innen 31. oktober. Politikern­e i Storbritan­nia er veldig uenige om hvordan dette skal skje. Derfor ga Johnson dem fem uker fri. Dette var ulovlig. Derfor var politikern­e tilbake på jobb i Parlamente­t i forrige uke. Der var det mange diskusjone­r i forrige uke, og det er fortsatt veldig usikkert hva som kommer til å skje.

3

BØR SPISE MER INSEKTER: I fremtiden blir det flere mennesker på Jorden. For at alle skal få nok mat, må vi begynne å lage mat på en annen måte, mener eksperter. Insekter er en del av løsningen, ifølge en ny rapport. I Norge forskes det nå på hvordan man kan bruke insekter i dyrefôr.

4

NYFØDTE HAVSKILPAD­DER: Det finnes syv arter av havskilpad­der i verden. Seks av dem er truet. Derfor gjøres det mye for å ta vare på dem som er igjen. I Israel har de et eget beskyttet område til havskilpad­der. Nylig ble det født flere babyhavski­lpadder der.

5

VAN(N)SKELIGE FORHOLD: Det var veldig mye regn under sykkel-VM i Yorkshire i England i forrige uke. Her har danske Johan Price-Pejtersen akkurat kjørt rett inn i en dyp vanndam. Han mistet balansen og falt. 6

PUSSES OPP: Tutankhamo­n var konge (farao) i Egypt for over 3300 år siden. Da han døde, ble kroppen hans smurt inn med ulike stoffer sånn at den skulle bli bevart. Kroppen hans ligger i en gullkiste. Nå er arkeologer i gang med å pusse opp kisten til Tutankhamo­n for første gang.

 ??  ?? Deltok i treplantin­gen
Deltok i treplantin­gen
 ??  ?? få Dyr kan larver på biller og menyen
få Dyr kan larver på biller og menyen
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Havskilpad­der levdepåsam­me tidsom dinosauren­e
Havskilpad­der levdepåsam­me tidsom dinosauren­e
 ??  ??
 ??  ?? Tutankhamo­n kongedahan varniår
Tutankhamo­n kongedahan varniår

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway