Aftenposten Junior

Hvordan kan jeg bli mindre redd?

Hei! Jeg er redd for ganske mye, spesielt sykdommer og farlige ting. Det er ganske slitsomt. Er det noe som kan hjelpe? Hilsen jente (10) Når vi tør å møte det som gjør oss redde, vil vi kunne laere oss å bli litt modigere.

-

Hei, kjaere leser.

Takk for spørsmål!

Når voksne tenker på tiden da vi var barn, kan de fleste av oss huske at vi av og til var redde. Ting som kjøttetend­e planter og kjelleren kunne vaere skumle. Etter hvert laerte vi at det er lite sannsynlig at kjøttetend­e planter spiser insekter, og at kjelleren egentlig er ganske koselig.

Redd for det ukjente

Det er veldig vanlig å vaere redd for ting som barn, fordi verden er så stor og ukjent. Og det som er ukjent, gjør oss ofte litt redde. Dette pleier gradvis å gå over etter hvert som vi blir eldre, fordi vi blir mer kjent med det ukjente.

Kan vaere spennende

Når vi møter frykten vår, erfarer vi litt etter litt at mye ikke er så farlig som vi trodde. Gjør vi dette sammen med noen vi er trygg på, kan det vaere enklere. Og kanskje kan det til og med vaere gøy og spennende? Som for eksempel kan berg-og-dal-baner virke skumle, men det kan også vaere verdt å prøve dem.

Helt naturlig

Det er helt naturlig å bli redd, alle blir det. Når vi tør å møte det som gjør oss redde, laerer vi oss å bli litt modigere.

Hver gang vi tør å møte frykten vår, må vi skryte litt av oss selv. For da har du gjort noe som er viktig for deg.

God informasjo­n

Det er også vanlig å vaere redd for sykdommer, spesielt nå som vi har en koronapand­emi. Her er det viktig å få riktig informasjo­n som kan gjøre oss tryggere. En god kilde til slik informasjo­n er blant annet helsesykep­leier på skolen.

Nå som skolen er åpnet, kan du ta deg en tur til helsesykep­leieren. Kanskje du da blir mindre redd.

Lykke til!

Hilsen Helsebror

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway