Aftenposten Junior

Hvorfor krangler søsken?

-

Hei!

Jeg krangler mye med søsknene mine for tiden. Hvorfor krangler vi så mye, og hvordan kan vi bli venner igjen?

Anna (10)

Hei! Takk for spørsmål!

At søsken krangler, er like vanlig som at gresset gror. Gjennom søskenkran­gling laerer man å forhandle og bli enig om ting. Og det er med på å styrke forholdet mellom søsken. For man blir som regel venner igjen.

Naturlig

Det er mye som kan gjøre at søsken krangler. Enten krangler de fordi de er så ulike, eller fordi de er så like. Det oppleves kanskje at noen søsken får mer oppmerksom­het eller får lov til mer. Dette er naturlig hvis alderen er ulik.

Foreldre kan hjelpe

For at en krangel skal bli løst, må alle få si sin mening. Bare slik kan dere bli enige. Hvis det ikke er mulig å få til dette, må foreldrene hjelpe til. Hvis du kjenner deg sint, kan det vaere lurt å fortsette diskusjone­n når du har roet deg litt.

Kan angre senere

Når man krangler med søsken, hender det at man sier eller gjør noe man angrer på senere.

Derfor er det lurt å ta et skritt tilbake og tenke seg litt om. Dette kan vaere vanskelig, men øvelse gjør mester.

Jeg kranglet mye

Jeg kranglet mye med mine søsken i oppveksten, men vi laerte oss også å bli venner igjen. Det er viktig, for det er veldig godt å ha et søsken.

Et lurt spørsmål å stille seg selv, er: «Hva er det egentlig vi krangler om?» Når vi vet det, kan vi lettere finne en løsning. Vaer tålmodig, og aksepterer andre for den de er.

Lykke til!

Hilsen Helsebrore­n

Vaer tålmodig, og aksepterer andre for den de er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway