Aftenposten Junior

– Det er veldig urolig her

George Floyd døde da politiet pågrep ham i Minneapoli­s i USA. Mange her er sinte over det som har skjedd, forteller Finnley (10) som bor i byen. Nå protestere­r mennesker over hele verden.

- Tekst: Ingvild Berg

1 GEORGE FLOYD skal en DØDE: 25. mai mann, afroamerik­ansk ha brukt en falsk George Floyd, en butikk i byen pengesedde­l i USA. Politiet ble Minneapoli­s i som politimenn­ene tilkalt. En av på med kneet sitt kom, satte seg flere minutter. Floyds nakke i det fordi de Politiet sa de gjorde seg mot mannen. måtte forsvare Floyd flere ganger En film viser at («jeg får sa: «I can’t breathe» ikke puste»). av skadene Floyd døde senere pågrep ham. han fikk da politiet mistet

Fire politifolk har jobben etter hendelsen.

2 SINTE PÅ RASISME: Det som skjedde, har mange i USA gjort og flere andre steder redde. i verden sinte og De mener politiet i USA – Mange oppfører seg rasistisk. reagerer på at svar te blir stoppet, arrester t i fengsel oftere enn og havner hvite, sier USA-ekspert Jan Arild Snoen.

3 PRESIDENTE­N MÅTTE GJEMME SEG: Mange mennesker har demonstrer­t mot det som skjedde. Demonstran­tene vil at politikern­e i USA skal gjøre noe med rasismen og volden i politiet. Forrige helg samlet mange mennesker seg foran Det hvite hus i Washington D.C., hvor president Donald Trump bor. Trump gjemte seg i et underjordi­sk rom, ifølge amerikansk­e medier. De som har ansvar for presidente­ns sikkerhet, skal ha vaert bekymret fordi demonstran­tene var så sinte, skriver avisen New York Times. Trump sier til radiokanal­en Fox News Radio at han bare skulle sjekke rommet i tilfelle han skulle komme til å trenge det en dag.

 ??  ?? George Floyd døde
George Floyd døde
 ??  ?? i Finnley Minneapoli­s bor
i Finnley Minneapoli­s bor
 ??  ??
 ?? AP FOTO: ?? George Floyd (46) døde
Dethvitehu­s
AP FOTO: George Floyd (46) døde Dethvitehu­s
 ??  ?? «S svar
«S svar
 ?? REUTERS FOTO: ??
REUTERS FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway