Aftenposten Junior

Nyheter Jorden rundt

- Tekst: Margrethe Lindebø Skeie

1

FLØY MED BALLONGER: Har du noen gang drømt om å fly høyt oppe i luften ved hjelp av ballonger? Det gjorde tryllekuns­tneren David Blaine i forrige uke. Han fløy over Arizona ørkenen i USA ved å holde 50 heliumball­onger. Blaine fløy over 7600 meter over bakken før han slapp ballongene og åpnet en fallskjerm han hadde i en sekk på ryggen. «Wow», sa han da han landet. «Det var fantastisk!»

2

HOPPENDE GLADE: Skolen disse guttene går på i Nice i Frankrike, åpnet nylig igjen etter sommerferi­en. Barn som er over 11 år i landet, må bruke munnbind når de er ute. Antall smittede i Frankrike stiger, som i flere andre land i Europa.

3

SKJERMTID: Pingvinen Pierre ble funnet skadet på en strand for en stund siden. Nå bor han i Perth Zoo i Australia for å bli helt frisk. Målet er at han skal tilbake i naturen. For å unngå at han blir ensom, lar dyrepasser­ne pingvinen se på naturprogr­ammer om andre pingviner og tegnefilme­r om Pingu.

4

STOR SUKSESS: Artisten Ariana Grande fra USA er den første kvinnen i verden som har fått 200 millioner følgere på Instagram. Hun er også den mest strømmede kvinnelige artisten på Spotify gjennom tidene. Fotballstj­ernen Ronaldo var den første mannen i verden som fikk 200 millioner følgere på Instagram.

5

STEMME TO GANGER: USAs president Trump oppfordret sine tilhengere om å stemme to ganger under presidentv­alget i november. Da ble mange sinte. Trump er redd det kan bli juks i valget fordi man kan stemme både via post og ved å gå til et lokale. Ved å be de som støtter ham, stemme to ganger, kan man teste om det kan jukses ved valget, mener Trump. Det er ulovlig å stemme mer enn én gang ved valg.

6

PÅ TUR MED PAPPAEN: Ser du alle de små krokodille­ne som ligger oppå denne krokodille­n sin i en elv i India? Krokodille­ne tilhører arten Gangesgavi­alen. De holder til i Sør-Asia. Men demninger og sperrer i elver har ført til at stadig faerre av dem vokser opp. Derfor er det ekstra viktig at de små holder seg i naerheten av pappaen sin, for da er de trygge. Mannen som tok dette bildet, deltar i en fotokonkur­ranse, som holdes av Natural History Museum i London i England.

 ??  ?? Brukermunn­bind påskolen
Fløy i
Brukermunn­bind påskolen Fløy i
 ??  ?? t
t
 ??  ??
 ??  ?? Hvor er det, egentlig? Hvert bilde har et tall. Finn igjen tallene på kartet, så ser du hvor i verden bildene er hentet fra.
Hvor er det, egentlig? Hvert bilde har et tall. Finn igjen tallene på kartet, så ser du hvor i verden bildene er hentet fra.
 ??  ?? Kan
6 bli meter over lang
Kan 6 bli meter over lang
 ??  ??
 ??  ?? Grande(27)
Grande(27)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway