Aftenposten Junior

Får Solskjaer fortsette som United-trener?

Manchester United tapte nylig på en flau måte. Men trener Ole Gunnar Solskjaer bør få fortsette som trener, mener ekspert.

- Tekst: Nicholas Bergh

Manchester United har fått en dårlig start på sesongen. De tapte nylig 1–6 for Tottenham.

Flere fotballjou­rnalister i England mener nå at Solskjaer bør miste jobben. Det er fotballeks­pert Lars Tjaernås uenig i.

– Jeg synes ikke Manchester United bør bytte trener nå, sier Tjaernås.

Hvorfor ikke?

– Fordi klubben har bestemt seg for hva slags fotball de vil spille. Det er dumt å endre det for ofte. Dessuten gikk det bra med Solskjaer i fjor. Da ble laget nummer tre og kvalifiser­te seg til Champions League.

Mye press

I jobben som Manchester United-trener har Solskjaer press på seg hele tiden.

– Det vanskeligs­te er nok at veldig mange krever at laget skal vinne alle kamper, selv om de ikke har gode nok spillere til å gjøre det, sier Tjaernås.

Det er urettferdi­g –

Det er spillerne, ikke treneren, som spiller kampene. Men når lag gjør det dårlig, er det ofte treneren som skiftes ut. Det er urettferdi­g, mener Tjaernås.

Likevel mener fotballeks­perten at det er to grunner til at trenere får skylden hvis det går dårlig med et lag:

Det er lettere å skifte én trener enn mange spillere Treneren bestemmer taktikken

Annerledes med Liverpool

Det har vaert mange rare resultater i engelsk fotball den siste tiden. Liverpool tapte nylig 2–7 for Aston Villa, for eksempel.

Hvorfor sier ingen at Liverpool bør bytte trener?

– Fordi Liverpool har gjort det utrolig godt med Jürgen Klopp som trener. De vant Premier League i 2020 og Champions League i fjor. Da tåler klubben og treneren noen smeller som mot Aston Villa uten at noen krever at treneren skal sparkes.

 ??  ??
 ??  ?? Manchester United slapp inn seks scoringer da de tapte for Tottenham nylig. Etter kampen fikk trener Ole Gunnar Solskjaer mye kritikk.
OleGunnar Solskjaer(47)
Manchester United slapp inn seks scoringer da de tapte for Tottenham nylig. Etter kampen fikk trener Ole Gunnar Solskjaer mye kritikk. OleGunnar Solskjaer(47)
 ??  ?? Synes du Solskjaer bør få fortsette? Send din mening til post@aftenposte­njunior.no
Det er en forferdeli­g følelse, dette er den verste dagen jeg har hatt som Manchester United-manager, sa Solskjaer etter kampen.
Synes du Solskjaer bør få fortsette? Send din mening til post@aftenposte­njunior.no Det er en forferdeli­g følelse, dette er den verste dagen jeg har hatt som Manchester United-manager, sa Solskjaer etter kampen.
 ??  ?? Lars
Lars Tjaernås er fotballeks­pert og har tidligere jobbet som assistent-trener for Wimbledon da de spilte i Premier League.
Lars Lars Tjaernås er fotballeks­pert og har tidligere jobbet som assistent-trener for Wimbledon da de spilte i Premier League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway