Aftenposten Junior

Avslører hemmelighe­ter fra Maskorama

Kjell Nordström brukte ett og et halvt år på å lage alle kostymene til en TV-serie. Nå røper han flere hemmelighe­ter fra Maskorama.

- Tekst: Anna Sagmo-Halvorsen, Aella Baqwa Ruud og Kari Mette Hole Foto: Stein J. Bjørge

Alle figurene som var med i TV-programmet Maskorama er blitt til inne i Kjell Nordströms hode. Det er han som lager kostymene til TV-serien.

Hvordan finner du på figurene?

– Jeg har mye fantasi. Det har jeg hatt helt siden jeg var barn. Jeg har hele tiden mange rare ideer oppe i hodet, sier Nordström til Junior-journalist­ene Anna og Aella.

De fikk komme inn i studioet hans i Oslo, der han lager kostymene. På veggen henger bilder av alle Maskoramaf­igurene. På bordet ligger farger, glitter og sysaker.

Og en hemmelig bok. Kjell Nordström har en sort bok som det står «confidenti­al» (hemmelig) på. I denne legger han tegningene av kostymene til neste sesong av Maskorama. Det kommer på TV i november.

– Det er veldig hemmelig. Jeg vil vise dere tegningene, men jeg får ikke lov. Nesten ingen får se i boken, sier han.

Nordström viser oss noe ikke mange har fått se: kostymene som ikke fikk bli med på den første sesongen av Maskorama.

Det er blant annet: En isbjørn

En rev En sommerfugl Et overpyntet juletre En jordbaerpr­insesse

Hvor får du ideene fra?

– Av noe jeg har sett på TV eller lest i et eventyr. Så skriver jeg det ned i notatboken min. Hvis jeg synes ideen er bra noen dager senere, tegner jeg den, forteller Nordström. Kostymene kan vaere ganske grusomme å ha på, sier han. De er store og tunge. Inni blir det varmt, og det er vanskelig å se ut av dem. Nordström avslører noe om Maskorama-kostymene:

Mikrofonen­e de holder i hånden, er ikke ekte. Alle kostymene har mikrofon på innsiden.

Deltagerne ser ikke gjennom øynene på kostymet. På fugleskrem­selet ser man ut gjennom skjerfet, mens på puddelen ser man ut gjennom et smykke i halsen.

I de høye kostymene må deltagerne gå på veldig høye sko.

Fugleskrem­selet, som var med i den første sesongen, er over 3 meter høyt. Til neste sesong skal Nordström lage et kostyme som er enda høyere!

Får kjendisene velge kostyme?

– Jeg viser dem tegninger av alle kostymene. Så forteller jeg en historie om hver karakter, som jeg har funnet på. Om hvor de kommer fra, og hvorfor de er som de er. Så velger deltagerne den karakteren de blir mest glad i, forteller Nordström.

Hvilken kjendis drømmer du om å lage kostyme til?

– Det hadde vaert gøy om statsminis­ter Erna Solberg hadde vaert med. Kanskje hun kunne vaert en ballerina.

 ??  ??
 ??  ?? Juniorjour­nalist Aella(9)
Junior-journalist Anna(9)
Anna får prøve masken til det som skulle bli kostymet av en hulder.
Nordström
Kjell (58)
Juniorjour­nalist Aella(9) Junior-journalist Anna(9) Anna får prøve masken til det som skulle bli kostymet av en hulder. Nordström Kjell (58)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway