Aftenposten Junior

Nå er han en av verdens beste

Dennis Hauger imponerer på racerbanen. Han kan bli den første nordmannen som kjører Formel 1.

- Tekst: Sindre Trygsland

Dennis Hauger har imponert stort i Formel 3 denne sesongen. Med ett løp igjen ligger han an til å vinne.

Ingen nordmann har noen gang kommet så langt i sporten tidligere. Nå er spørsmålet om han vil nå helt opp til det høyeste nivået: Formel 1.

– Jeg har jo selvfølgel­ig et mål om å kjøre Formel 1. Men det er mye som skal klaffe før det, sier Hauger til Aftenposte­n Junior.

Pappaen til Dennis Hauger merket tidlig at sønnen elsket bil. Han forteller at sønnen så på billøp istedenfor barne-TV.

– Det har vaert en del av livet siden jeg ble født nesten, sier Hauger.

Da han fikk lov til å kjøre løp i gokart som åtteåring, vant han over barn som var mye eldre. I ung alder begynte han å konkurrere i utlandet.

Kan vaere farlig

I Formel 3 kan bilene kjøre ekstremt fort, opp mot 300 kilometer i timen på det raskeste. Til sammenlign­ing er den høyeste fartsgrens­en på veiene i Norge 110 kilometer i timen. Men Hauger tenker sjelden på at det kan vaere farlig.

– Nei, det er ikke noe man kan tenke på. Jeg tenker bare sving for sving for å få den perfekte runden eller det perfekte løpet, sier Hauger.

 ??  ?? Her var Dennis Hauger 2 år
Dennis Hauger(18)
Her var Dennis Hauger 2 år Dennis Hauger(18)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dennis Hauger merker at interessen for sporten hans har økt den siste tiden. Mye av det skyldes en populaer serie på Netflix som heter «Drive to survive».
Dennis Hauger (18)
Dennis Hauger merker at interessen for sporten hans har økt den siste tiden. Mye av det skyldes en populaer serie på Netflix som heter «Drive to survive». Dennis Hauger (18)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway