Aftenposten Junior

– Jeg har ikke lyst til å miste bestevenne­n min

- Hilsen helsebrore­n

Hei! En av vennene mine er blitt så opptatt av jenter at han ikke vil vaere med meg lenger. Når han er med jentene, prøver han bare å tøffe seg for meg. Når han ikke er med jenter, er han helt vanlig. Jeg har ikke lyst til å miste bestevenne­n min! Har du noen tips? Hilsen gutt (11) Hei!

Det er vondt å føle at vennen din er blitt mer interesser­t i jenter og at du føler deg litt oversett eller forlatt. Men det viktigste og beste verktøyet vi har i relasjoner med andre, er å snakke med hverandre.

Si det til ham

Hvis du kjenner på at du holder på å miste vennen din, kan du si det til ham. Fortell vennen din at du er redd for å miste ham som venn. Forhåpentl­igvis vil han trygge deg på at det ikke vil skje. Han vet kanskje ikke at bestevenne­n hans er redd for å miste ham. Ved å fortelle ham det kan han kanskje bli mer fokusert på vennskapet.

Tøffe seg for jenter

Du kan også fortelle vennen din at du synes det er ubehagelig eller dumt at han må tøffe seg når dere er med jenter. Han merker kanskje ikke at han gjør det, så du kan spørre ham «hvorfor gjør du sånn?» Det å vaere ung gutt og bli interesser­t i jenter innebaerer mye usikkerhet. Vi oppfører oss rart, og vi gjør ting vi aldri før ville gjort for å få oppmerksom­heten til jentene. Hva som er riktig å gjøre for å få den oppmerksom­heten, vet jeg aerlig talt ikke. Men jeg vet at å gjøre sånn at andre føler seg dårlig for at du skal føle deg bedre, er feil.

Kan endre seg

Når det gjelder vennskap, hender det at de går over. Etter hvert som vi blir eldre, får vi nye interesser og nye mål vi vil oppnå. Da er det også naturlig at mennesker glir fra hverandre. Noen ganger er det trist, andre ganger har det skjedd uten at vi merket det. Men de vennskapen­e vi virkelig vil beholde, pleier å vare hvis alle parter jobber for det. Men at de endrer seg, er noe vi ikke kan unngå.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway