Aftenposten Junior

Vondt å vaere dårlig i sport

Hei! Jeg er ikke så god i fotball. Det er kjedelig å vaere den dårligste. Hilsen gutt (10)

- Hilsen Benjamin

Hei!

Jeg forstår at det kan vaere vondt å føle seg som den dårligste i en sport.

Enten det er fotball, svømming, håndball eller tennis, så er sport en stor del av livet for mange i verden. Vi ser det jo tross alt overalt! Hver dag er det sport på TV, og vi har gym som fag på skolen.

Vil vaere god

Det er veldig normalt å ville vaere god i noe – det er nemlig sentralt for mange positive følelser. Mange av oss blir fortalt at så lenge du prøver hardt nok, blir du god. Det er både sant og usant, dessverre.

Vi kan bli gode i noe med mye øving. For eksempel kan du bli veldig flink til å spille fotball om du øver mye på ballspill.

Forskjelli­ge kropper

På en annen side er det noen av oss som er bedre rustet til å bli flinke i en idrett enn andre. Noen har faktisk en kropp som er bedre egnet for sport, mens andre har en kropp som er bedre egnet for andre ting.

Det jeg prøver å si, er at du kan bli god til mye med nok øvelse. Samtidig er det ikke sikkert det er nok for å bli best. I tillegg tenker jeg at det man ser andre vaere god i, er ikke nødvendigv­is noe man må vaere god i selv!

Finn noe gøy

Mitt beste råd er å finne ut hva du synes er gøy å drive med, og så sette i gang med det! Når du har det gøy med en aktivitet, er det ikke lenger så viktig å vaere god – du har det jo moro.

I tillegg kan vi kjenne på mestring når vi gradvis blir bedre med litt øvelse, og da er det jo ok å ha det gøy samtidig. Med nok mestring får vi en god følelse for oss selv, og da tror jeg ikke lenger det er så farlig om vi ikke er så gode i sporten vi holder på med.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway