Aftenposten

Trumps nye favoritt

-

medieorgan­isasjonen Politico nylig.

Det var Kushner som introduser­te Trump for Cohn og anbefalte ham som økonomisk rådgiver. Nå utgjør Kushner, Cohn og en gruppe andre newyorkere et viktig maktsentru­m i Det hvite hus. De har viktig støtte fra Trumps datter Ivanka, som nå har kontor i The West Wing.

Gary Cohn (56) kom rett til Washington fra jobben som nestkomman­derende i storbanken Goldman Sachs. Han fikk med seg over to milliarder kroner fra banken (284 millioner dollar). Goldman er den mest innflytels­esrike av alle de amerikansk­e finansgiga­ntene, og Cohn har vaert involvert i noen av bankens mest kontrovers­ielle handlinger de siste femten årene:

Gary Cohn er personifis­eringen av alt Trump-velgerne

ikke kan fordra

Innvandrin­g viktigst

Mange høyrepopul­istiske magasiner og nettsteder er allerede i harnisk over Trumps omfavnelse av finanselit­en og militaerma­kten i Washington. De mener presidente­n nå er bondefange­t av USAs to største maktappara­ter.

Men den jevne Trump-velger har fortsatt troen, sier David Yepsen, som kjenner velgerne i Midtvesten bedre enn de fleste. Han har dekket politikk for avisen Des Moines Register i en mannsalder, og han leder nå Paul Simon Public Policy Institute ved Southern Illinois University.

– Velgerne bryr seg ikke om hvem som er Trumps rådgivere, og foreløpig har han deres støtte. De liker at han viser tøffhet, som da han angrep IS i Afghanista­n med den store bomben. Den største bekymringe­n de har, er innvandrin­g. Det er den viktigste enkeltsake­n for disse velgerne, og de er redde for at han skal endre mening her, sier Yepsen til Aftenposte­n.

 ?? FOTO: EVAN VUCCI /AP/ NTB SCANPIX ??
FOTO: EVAN VUCCI /AP/ NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway