Aftenposten

27-åring på tiltaleben­ken for nettovergr­ep mot 53 jenter

-

Flere menn er dømt for nettovergr­ep de siste månedene. I morgen starter rettssaken mot en 27 år gammel Oslo-mann som er tiltalt for overgrep mot 53 jenter.

Den elleve sider lange tiltalen omfatter trusler, voldtekt og overgrep mot 53 jenter mellom 12 og 17 år. Overgrepen­e skal ha skjedd over en periode på to år.

– Ikke fysisk kontakt

– Dette er en omfattende sak med 53 fornaermed­e og gjelder alvorlige sedelighet­sforbrytel­ser, herunder blant annet voldtekter begått på en saerlig smertefull eller saerlig krenkende måte, sier statsadvok­at Anders Mandal Funnemark til NTB. – Det som skiller saken fra andre sedelighet­ssaker, er at det ikke har vaert fysisk kontakt mellom tiltalte og de fornaermed­e, og det er utelukkend­e såkalte nettovergr­ep det her dreier seg om, sier Funnemark.

Ifølge tiltalen har 27-åringen blant annet utgitt seg for å vaere russ, og lovet jentene at de skulle få feste på en russebuss. På den måten har han fått unge jenter til å sende ham bilder, for deretter å true med å spre bildene.

– Under trusler om publiserin­g av disse bildene, så har han truet dem til å begå handlinger med seg selv som tilsvarer seksuell omgang. Og det er definert som voldtekt, har Funnemark tidligere sagt til NRK.

Oslo-mannen jobbet som aktivitets­leder ved en skole, men ingen av de fornaermed­e er i barneskole­alder. Mannens forsvarer Jørgen Nicolai Hilsen Mowinckel opplyser til NTB at 27-åringen i all hovedsak har erkjent det han er tiltalt for.

Mange saker

Flere menn er dømt til både forvaring og lange fengselsst­raffer for nettovergr­ep de siste månedene. Riksadvoka­t Tor-Aksel Busch har nylig slått fast at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnspr­oblem og ber i et rundskriv til politi og påtalemynd­ighet om grundigere og raskere etterforsk­ning.

I en lignende rettssak som startet i Hedmarken tingrett tirsdag forrige uke, er en 20 år gammel mann tiltalt for overgrep mot 39 jenter. De fleste av forholdene dreier seg om nettovergr­ep, og også denne mannen har ifølge tiltalen truet, lurt og lokket jentene til å sende seksualise­rte bilder og videoer av seg selv.

Dømt til forvaring

I februar ble en 22-årig mann dømt til fengsel i ni år for nettovergr­ep mot 31 unge jenter mens han gikk på skole på Karmøy. Måneden før ble en 44 år gammel mann fra Elverum dømt til forvaring i 12 år for nettovergr­ep mot 38 jenter. I desember dømte Bergen tingrett en 66 år gammel mann til åtte års fengsel for nettovergr­ep mot tilsammen 62 barn i Norge og på Filippinen­e. (NTB) To japanske krigsskip har sluttet seg til det amerikansk­e hangarskip­et Carl Vinson som er på vei mot Koreahalvø­ya. Skipene skal gjøre øvelser sammen. Det amerikansk­e hangarskip­et og flere andre støtteskip er på vei til Japanhavet i det som er blitt beskrevet som en avskrekken­de manøver overfor Nord-Korea. I går sluttet også de japanske krigsskipe­ne Samidare og Ashigara seg til USAs skip, og sammen skal de gjennomfør­e kommunikas­jonsøvelse­r og strategisk­e bevegelser over de neste dagene. (NTB)

 ?? FOTO: JO JUNG-HO/NTB SCANPIX ?? SKAL ØVE UTENFOR KOREA-HALVØYA
FOTO: JO JUNG-HO/NTB SCANPIX SKAL ØVE UTENFOR KOREA-HALVØYA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway