Aftenposten

Sánchez ble den store cuphelten for Arsenal

Endelig kan Arsenal og den utskjelte manageren Arsène Wenger smile. Alexis Sánchez sikret FA-cupfinale etter semifinale­drama mot Manchester City.

- KJETIL FLYGIND

11 minutter ut i 1. ekstraomga­ng sendte Alexis Sánchez Arsenal-fansen til himmels og laget til finale i FA-cupen. Det kan redde noe av den tøffe sesongen for London-laget.

Arsenal-Man City 2–1 (etter ekstraomga­nger)

Arsenal møter Premier League-leder Chelsea i finalen på Wembley lørdag 27. mai – til et herlig London-derby. Chelsea slo Tottenham 4–2 i den første semifinale­kampen lørdag.

Det ble underholde­nde, intenst og tøft på Wembley søndag. Etter en 1. omgang preget av mange frispark, dueller og to annullerte mål, tok det virkelig fyr etter pause.

Først chippet Sergio Aguero Manchester City i ledelsen etter en drøy time spilt. Men ni minutter etter utlignet Nacho Monreal for Arsenal.

Men det måtte ekstraomga­nger til før man kunne kåre en vinner.

Der ble Alexis Sánchez den store helten med sin scoring 11 minutter ut i 1. ekstraomga­ng.

For en opptur det ble for Arsenal. Ikke minst for den utskjelte manageren Arsène Wenger. Franskmann­en, som mange ønsker fjernet fra jobben, har vunnet FA-cupen seks ganger før med Arsenal, sist i 2015. Nå får han og klubben muligheten til å avslutte sesongen med en ny triumf.

City spilte – Arsenal taklet

Manchester City kom best i gang på Wembley. Hadde ballen mye, kom til flere gode innlegg, men uten å legge skikkelig press på Arsenalkee­per Petr Cech.

Arsenal, i en 3–5–2-formasjon for anledninge­n, svarte med å klinke til i duellene. Den ene City-spilleren etter den andre gikk i bakken etter røff håndtering fra de røde og hvite.

En som hadde fått nok var David Silva. Halvveis i 1. omgang måtte Citys spanske midtbanest­rateg gi seg med skade. Silva er mannen med taktstokke­n i Manchester-lagets offensive spill og styrer det meste fremover på banen. Men etter 23 minutter måtte han forlate banen.

Til City-manager Pep Guardiolas store irritasjon og frustrasjo­n. Det var tydelig at han ikke var spesielt fornøyd med dømmingen.

Fornøyd var ikke Sergio Agüero heller da han ropte på straffe etter å ha gått i bakken i Arsenals sekstenmet­erfelt like før halvtimen spilt. Men dommeren vinket spillet videre.

Begge lag fikk mål annullert i en 1. omgang preget av mange frispark. Arsenals Laurent Koscielny ble avvinket for offside, mens Sergio Agueros mål ble feilaktig annullert fordi assistentd­ommeren med flagget på linjen mente innlegget i forkant var over dødlinjen.

Etter en underholde­nde 1. omgang gikk lagene til pause på stillingen 0–0.

Aguero-perle

Arsenal mistet ballen dypt inne på Citys banehalvde­l etter at timen var passert. Yaya Touré overtok, kikket opp, og sendte Sergio Agüero på løpetur.

Argentiner­en fosset mot Petr Cech og alene med Arsenal-keeperen lobbet han elegant inn 1–0-ledelse til City. En lekker scoring av spissen som aldri har vaert på Årets lag i England.

Men Arsenal svarte ikke lenge etter. Alex Oxlade-Chamberlai­n pisket et innlegg på bakre stolpe ni minutter etter Citys ledermål. Der kom vingbacken Nacho Monreal stormende og satte inn utligninge­n fra kloss hold.

City-keeper Claudio Bravo kunne lite gjøre med den. Også det et vakkert mål.

Stolpene sto i veien

Yaya Touré banket til fra distanse 12 minutter før slutt. Men Cech fikk fingertupp­ene på ballen før den smalt på innsiden av stolpen og suste ut igjen. Svaert naere for City.

Like etter var det Fernandinh­o som ble stoppet av treverket. Headingen smalt i tverrligge­ren. Arsenal levde farlig nå.

Danny Welbeck kom inn på slutten for London-laget. han fikk en gedigen sjanse like før full tid. Men avslutning­en suste rett over krysset. Til spillerens store frustrasjo­n.

Ingen avgjørelse etter 90 minutter gjorde at fotballgod­biten på Wembley ble forlenget med ekstraomga­nger.

Alexis Sánchez sendte Arsenal-svingen til himmels da han fra kloss hold fikk ballen i beina og feide inn 2–1 11 minutter ut i 1. ekstraomga­ng.

Manchester City hadde sine muligheter de også, men klarte aldri å svare på Arsenals ledermål.

Dermed endte Pep Guardiolas første sesong som manageri Manchester City uten pokal.