Aftenposten

Ingen har bodd der på 35 år – nå skal Ulven leve

- STEIN ERIK KIRKEBØEN

På Ulven er det ingen som bor.

Der kjøper man fliser. Og kjører forbi. Nå skal Obos gjøre noe med det.

Til høsten blir de første leilighete­ne lagt ut for salg.

«La Ulven leve» har de siste ukene stått på digre reklamepla­kater mange steder. Det handler ikke om sultne rovdyr med sau på menyen. Derimot handler om en urban villmark bestående av industriby­gg og motorveier.

Siden Gudrun Ulven flyttet på sykehjem rundt 1980 har det sannsynlig­vis ikke bodd noen på denne delen av Ulven. Nå skjer det noe.

– Vi skal begynne å selge leilighete­r her i løpet av året, sier konserndir­ektør Daniel Siraj i Obos.

Veier, biler og Ulvensplit­ten

Området hvor Obos planlegger å bygge minst 2000 boliger, er begrenset av Økernsente­ret, Alnabanen og Ulvensplit­ten. Det ligger langs noen av Oslos største veier.

Byforsker Erling Dokk Holm synes det er et prisverdig initiativ av Obos:

– Det er på høy tid at det skjer noe her. Dette er jo det siste store utbyggings­området sentralt i Oslo. Det ligger et stort boligpoten­sial her.

– Det er ikke enkelt å gjøre Ulven til et attraktivt boligstrøk?

– Den store utfordring­en er veien og trafikken. Men med mange boliger kan det bli mer tyngde bak kravet om å bli kvitt Ulvensplit­ten. Kanskje kan også andre store veier i området bli lagt i tunnel.

– Det hadde vaert fint og blitt kvitt Ul- vensplitte­n, men vi forholder oss til at den er her, sier prosjektle­der Jon-Erik Lunøe i Ulven AS. Men han skal ikke bare bygge boliger på Ulven.

– Nei, vi skal bygge like mye naeringsby­gg, 200.000 kvadratmet­er. Naeringsby­ggene skal ligge som en skjerm langs Ulvensplit­ten og delvis Ulvenveien.

Bolig for alle

De første leilighete­ne skal stå klare høsten 2019, men spørsmålet er hvorfor folk skal flytte til Ulven?

– Fordi de blir flotte, det er smart å vaere tidlig ute og for prisene er gunstige, sier Siraj.

På Ulven skal det bygges leilighete­r til en gjennomsni­ttspris på 63.000 kroner pr. kvadratmet­er. Ifølge Obos er tilsvarend­e pris på naerliggen­de områder som Økern og Løren fra 80.000 og oppover.

– Vi skal bygge gode leilighete­r for vanlige folk. Her skal en enslig laerer eller sykepleier ha råd til en ny toroms leilighet, et par med normal lønn og to barn skal få en fireroms til under fem millioner.

– Og da får de vindu på soverommet? – Ja, vi firer ikke på kvaliteten. Det blir få arkitekton­iske krummelure­r, men det blir fint, solid og ordentlig både ute og inne, forsikrer Siraj.

Trinn 1: Gjøre navnet kjent

Han tror det blir fult mulig å lokke boligkjøpe­re til Ulven. Obos er i full gang med «å pynte bruden». Og da er vi tilbake til ulven med liten u og hale.

– Trinn én er å gjøre stedet og navnet kjent. I tillegg til ulven og kreative markedsfol­k får vi hjelp av Statens vegvesen, det er Ulven-skilt mange steder. Folk vet hvor det er. Neste trinn er å få folk til å skjønne at det kan vaere et flott sted å bo. Det begynner vi med, og «innovatøre­ne» har al-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway