Aftenposten

Nei til radikal fortetting av småhusområ­der!

- Carl I. Hagen gruppelede­r Oslo bystyre for Frp

I Aftenposte­n 6. april ber Harald Hodt byrådet om å instruere Plan- og bygningset­aten (PBE) om å stoppe planarbeid­et for å forandre et stort småhusområ­de på Smestad med ca. 450 husstander til bymessig blokk- og høyhusbeby­ggelse.

Innlegget begynner med «Kjaere politikere i Oslo rådhus», så da vil jeg som en av disse gjerne informere Hodt og andre om at vi i Frp er enig med ham og vil fremme forslag om å stoppe planarbeid­et.

Vi har allerede fremmet og fått behandlet forslag om å skrinlegge planene for Nedre Grefsen som arkitekt Marianne Brenna skriver om i Aftenposte­n 7. april. Også på Nedre Grefsen er planen å rive en mengde småhus for å erstatte disse med blokkmessi­g bybebyggel­se, kanskje opp mot 12 etasjer. Vårt forslag om å stoppe planarbeid­et ble nedstemt av Høyre, V, AP, SV, MDG. Disse partier er i gang med planer om fortetting av mange småhusområ­der som vil rasere ferdig utviklede boområder.

Dette gjør disse partier for å sikre saerlig innvandrer­befolkning­en et bedre tilbud om boliger. De snakker om Oslos enorme vekst, som i eksisteren­de kommunepla­n, fremlagt av H, V og KrF, med full støtte fra AP, SV, MDG, omtales kun i positive ordelag og som bevis på hvor attraktiv Oslo er.

Sannheten er imidlertid at befolkning­søkningen på ca. 170.000 fra 2012 til 2030 øker innvandrer­befolkning­en med bakgrunn fra Asia, Afrika og Sør-Amerika med 120.000, fra tidligere Øst-Europa med 30.000, fra vestlige land 10.000 og 10.000 fra etnisk norsk befolkning.

En slik vekst vil bli ødeleggend­e for Oslos fremtid og vil også medføre en vekst i utflytting fra Oslo til nabokommun­er av gode skattebeta­lere mens de blir erstattet av en befolkning som betaler mindre skatter og mottar mer sosialhjel­p og trygder slik det skal vaere påpekt i Brochmannu­tvalgets siste rapport.

Vår bystyregru­ppe vil bekjempe både denne befolkning­sveksten og raseringen av småhusbeby­ggelsen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway