Aftenposten

Oslo er som tegningen som ble laget av den verste tegneren i klassen

- Pamela Daniela Gil Gomez (14)

Hvordan er det å vaere ung i Oslo? spurte Si ;D-redaksjone­n unge mellom 13 og 21 år. Vi fikk inn veldig mange tekster, og nivået har vaert skyhøyt! Denne var blant juryens favoritter, men nådde ikke topp tre.

Byen i drømmene til alle asylsøkere. Byen i mareritten­e til alle etnisk norske.

Oslo er som tegningen som ble laget av den verste tegneren i klassen. Den stygge tegningen som ble tegnet med alle de tilgjengel­ige tegnestift­ene. På høyreside finnes fargene alle personer liker. På venstresid­en er det tegnet en stor krusedull med en tykk sprittusj. Medeleven din var for lat til å tegne noe fint på den siden også, men måtte fortsatt fylle ut siden fordi kunst og håndverk laereren sa det.

I midten er det derfor en overgang fra blomster og regnbuer til en svart krusedull. Likevel er det krusedulle­n som dominerer hele A4-arket. Under den store, svarte krusedulle­n skulle det ha vaert blomster og regnbuer. Bare eleven hadde brydd seg nok til å lage høyresiden symmetrisk med venstresid­en. Problemet er at blomster er det laereren ønsker å se. De ønsker ikke å se det realistisk­e sluttresul­tatet.

Når vi drømmer om fred inkluderer det blomster. Det alle skulle ha visst er at ønsker og drømmer dør en eller annen gang og ender opp som aske ingen føler for å vaske opp. Høyere og venstresid­en er like mye knust.

Denne tegningen vil vi gå forbi i gangen, fordi det er obligatori­sk at den henger der. En dag vil denne tegningen henge på kjøleskape­t til en mor. Ikke fordi den er fin, men fordi barnet hennes har laget den, og hun liker den fordi hun vet den er spesiell. Den er spesiell fordi hun ikke forventet Mona Lisa, men bare fantasi. Det er sånn jeg ser Oslo. Man er enten en mor, en laerer eller eleven som går i gangen.

 ??  ?? Silje Johansen (18), fylkeslede­r i Oppland Unge Høyre
Silje Johansen (18), fylkeslede­r i Oppland Unge Høyre
 ?? Mina Gjerde (21) ??
Mina Gjerde (21)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway