Aftenposten

NRK mener Lykkelande­t står sterkt

-

Odd Isungset er redaktør i Brennpunkt. Hanmener dokumentar­en står seg til tross for bruken av de nevnte bildene.

– Vi har greid å kartlegge et kriminelt nettverk under dekke av tigging. På de fleste av Facebookbi­ldene er det åpenbart de involverte selv som poserer med store pengesumme­r, dyre biler og boliger. Men vi burde gjort en bedre sjekk av noen av bildene, sier Isungset.

I etterkant av at bildenes opprinnels­e ble kjent, har redaksjone­n gått gjennom bildene brukt i dokumentar­en. De har funnet at 6 av 31 bilder er postet som skrytebild­er av personer i nettverket, selv om de er funnet andre steder.

Isungset synes Bodahl-Johansen tar for hardt i når han sier feilen undergrave­r troverdigh­eten til Brennpunkt, NRK og resten av pressen.

– Jeg mener vår dokumentas­jon er solid, men vedgår at vi skulle ha tatt en bedre sjekk på bildene, sier Isungset.

Isungset deler ikke Thorbjørns­ruds oppfatning av at en typisk Brennpunkt-dokumentar bruker for mange dramatiske virkemidle­r.

– Det blir som at avisene skulle la vaere å bruke bilder eller store overskrift­er. Fortellerm­essig er denne dokumentar­en veldig nedpå når det gjelder virkemidle­r, men vi kan ikke lage fjernsyn uten virkemidle­r, sier Isungset.

Når det gjelder bruken av Facebook som kildegrunn­lag, sier Isungset at dette er noe de diskuterer nå.

– Jeg har vanskelig for å se at vi kunne tatt denne diskusjone­n inn i dokumentar­en. Vi er åpne om at vi ved hjelp av Facebook har kartlagt et nettverk, og vi viser hva de involverte legger ut. Diskusjone­n om medienes bruk av Facebook som journalist­isk verktøy og nøkkel til opplysning­er, kommer åpenbart til å fortsette, sier Isungset.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway