Aftenposten

Glemte veteraner

- Reidar A. Berg krigsveter­an, 93 år

Polititrop­pene var en militaer avdeling som ble utdannet i Sverige under krigen 1940/45. Vi var ca. 15.000 mann, fullt utrustet med tunge og lette våpen, lastebiler og hester, klare til å invadere landet vårt og jage tyskerne ut. Vi var den største norske militaere avdeling under krigen, faktisk like stor som hele den norske haer i dag. Ca. 1500 mann var med på å befri Finnmark. Vi bygget en solid brygge som var i bruk lenge etter freden å bidro til gjenreisin­gen etter tyskernes raseringer.

Likevel er vi totalt glemt i dag. Forsvarsmu­seet har åpenbart fullstendi­g glemt at vi hadde en krig fra 1940 til 1945. Forsvarets internasjo­nale operasjone­r etter krigen er tatt vel vare på, men Polititrop­pene er totalt glemt! Hvorfor?

I Aftenposte­n averterer Oslo rådhus og inviterer «veteraner» som har tjenestegj­ort i Forsvarets internasjo­nale operasjone­r etter krigen til en mottagelse 8. mai.

De virkelige veteraner fra krigen 40/45 er glemt!

Vi hadde tidligere mange foreninger som tok vare på de forskjelli­ge veteranene fra krigen, men etter hvert skrumpet disse foreningen­e og ble borte. Nå er det bare noen ganske få krigsveter­aner igjen, og disse er blitt enige om å samles i Forsvarsmu­seets kafé hver torsdag kl. 1200. Vi er i dag ca. 8–12 veteraner som møter i det vi kaller torsdagskl­ubben. Vi ser gjerne at flere 90-åringer kan møte!

Vi har ikke noen formålspar­agraf, men håper bare at vi ikke blir glemt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway