Aftenposten

Nei da, skisesonge­n er ikke over

- STINE BARSTAD

Skiforenin­gen melder om 40 cm snø og nypreppede løyper i Nordmarka.

– Vinteren er definitivt tilbake for en liten stund. Det gir gode utsikter til fortsatt skimulighe­ter litt til, meldte Skiforenin­gen i sin løypemeldi­ng i går.

Det har de to siste dagene kommet opp mot 40 centimeter nysnø i de nordligste delene av Nordmarka.

Foreningen skriver at det fortsatt preppes løyper i Lillomarka, på Krokskogen ut fra Skansebakk­en, på Ringkollen ut fra Mylla og på Romeriksås­ene ut fra Bruvoll.

Ifølge yr.no er det nå 32 centimeter snø på Tryvann, og folk melder om flotte forhold i løypene i kommentare­r på Skiforenin­gens facebooksi­de.

Også fra Oslo vinterpark rapportere­s det om nysnø og flotte forhold. Ifølge vakthavend­e meteorolog Mariann Foss ved Meteorolog­isk institutt vil skiføret vare en stund til.

– Det vil fortsatt vaere litt kjølig luft ut denne uken her, men fra 1. mai vil temperatur­ene gradvis stige til en mer vanlig mai-temperatur på mellom 10 og 15 grader, sier hun.

Det er meldt spredte byger onsdag og torsdag, før det på fredag ventes mer nedbør igjen.

– Det kan komme som sludd eller snø i Nordmarka, så da blir det enda mer påfyll, sier hun.

– Men det er vanskelig å si hvor lenge snøen vil vare. Det avhenger av døgnmiddel­temperatur­en og hvor mye sol vi får. Men jeg tror det fortsatt vil ta en stund før det blir helt bart, legger hun til.

 ??  ?? Skiforenin­gen kjørte opp løyper i hele går. Her fra Romeriksås­ene.
Skiforenin­gen kjørte opp løyper i hele går. Her fra Romeriksås­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway