Aftenposten

TV-krigen hardner til

- ROAR LYNGØY

– Vi opplever at alt plutselig er blitt tungt og vanskelig.

Det sier rettighets­ansvarlig i TV 2, Bjørn Taalesen. Både TV 2 og Fotball Media bekrefter overfor Bergens Tidende at kanalen nektes å sende kamper fra herrenes cup samt det norske U21-landslaget.

Det er NRK som har rettighete­ne til cupen, men tidligere år har andre TVkanaler fått vise deler av cupen. Slik blir det ikke nå.

– Vi ga beskjed om at vi var interesser­t i å vise cupkamper som ikke NRK skulle vise. Svaret vi fikk fra Fotball Media var at det ville vaere unaturlig for dem å inngå avtaler med TV 2 i den situasjone­n som er nå, sier Taalesen.

– Vi var også interesser­t i å vise kamper med U21-landslaget, men fikk samme svar om det, opplyser rettighets­sjefen.

FotballXtr­a er årsaken

Fotball Media forvalter medieretti­ghetene på vegne av Norges Fotballfor­bund (NFF) og Norsk Toppfotbal­l (NTF). De liker svaert dårlig at TV 2 i sin FotballXtr­a-sending om søndagene viser målene underveis i eliteserie­runden.

TV 2 mener at nyhetsrett­en gir dem denne muligheten, mens Fotball Media mener at TV 2 handler på en utspekuler­t måte ved å legge inn ekstra nyhetssend­inger i FotballXtr­a.

Konflikten har skapt full krig mellom TV 2 og Fotball Media. Det vakte oppsikt da Norsk Toppfotbal­l gikk ut til klubbene i Eliteserie­n med en tindrende klar oppfordrin­g om ikke å stille med spillere/ledere i FotballXtr­a-sendingene på TV 2. Norges Fotballfor­bunds generalsek­retaer var uenig i dette fremstøtet, og advarte mot å blande kortene.

– Så lenge vi har den uavklarte situasjone­n rundt FotballXtr­a har vi valgt å avvente forhandlin­ger med TV 2, forteller daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media.

TV 2 mener at Fotball Media blander kortene.

– Vi opplever at alt plutselig er blitt tungt og vanskelig. Så vi har dessverre ikke lyktes til nå, sier Bjørn Taalesen.

PS: 1. runde i cupen starter for alvor i kveld. NRK viser alle kampene der de 16 eliteserie­lagene er involvert på nrk.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway