Aftenposten

Nettpirate­r krever løsepenger for den nye Piratesfil­men

- ERLEND TRO KLETTE

Hackere truer med å slippe den norskregis­serte storfilmen Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales på nett med mindre Disney betaler.

Disney-sjef Bob Iger avslørte mandag at filmselska­pet er blitt hacket, og at innbruddst­yvene holder en av deres kommende storfilmer som gissel.

Ifølge LA Times gjelder dette Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, som regisseres av de norske «Kon-Tiki»-regissøren­e Joachim Rønning og Espen Sandberg. Hackerne krever at Disney utbetaler «en stor sum penger» i den digitale valutaen Bitcoin for å forhindre spredninge­n.

Filmen er den femte i «Pirates»-serien og har premiere i Norge 26. mai.

Det er ikke første gang Rønning og Sandberg fortviler over piratvirks­omhet: Regissøren­es norske storfilm «KonTiki» ble også spredt på nett av fildelings­pirater.

Disney nekter å betale

LA Times melder at Disney-sjefen fortalte ABCansatte at hackerne truer med å slippe den nye Pirates-filmen stykkevis på nett til pengene blir utbetalt. Ifølge Iger har Disney ingen intensjone­r om å betale løsepengen­e og samarbeide­r nå med FBI.

Det er bare noen uker siden Netflix havnet i samme situasjon. Da lekket hackere ti episoder av den nye sesongen av suksesseri­en Orange Is the New Black, etter at Netflix nektet å betale løsesummen.

Pirates of the Carribeans­erien er en gigantsuks­ess for Disney. Filmene har tjent inn over 31 milliarder kroner på verdensbas­is.

 ??  ?? Johnny Depp er med i den femte filmen i Pirates-serien,
Johnny Depp er med i den femte filmen i Pirates-serien,
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway