Aftenposten

Eldhuset fyrer opp ved Bislett

-

– Her har vi vaert før, sier Spisevenne­n. – Men da var det en slags tyrkisk/ Middelhavs-meny.

Den gang het stedet Aurora, som betyr daggry. Men solen gikk fort ned, og nå er det folkene bak Eldhuset på Grünerløkk­a som prøver seg i det diskrete lokalet ved Bislett stadion.

– Eldhuset ligger midt i smørøyet på Olaf Ryes plass, mens dette er mer bortgjemt, mener Bordvennin­nen.

– Jeg liker interiøret, saerlig bilskilten­e på veggen rett innenfor døren, sier Spisevenne­n.

Kjøttmat i slow motion

Menyen er skrevet på en stor krittavle på den ene veggen. Vi sitter ved vinduet, så vi kikker heller på spisekarte­t vi har fått.

– De har mye bra øl, sier Spisevenne­n og bestiller Sagene-øl fra fat. Bordvennin­nen holder seg til et glass hvitvin mens jeg tar et glass av Eldhusets egen Pale Ale, som også er på fat.

De har samme retter som i hoved- avdelingen på Grünerløkk­a, så vi bestemmer oss for å sjekke om maten holder samme nivå som originalen.

Vi er blitt sultne i det sure vaeret, så vi begynner med en dirty fries på deling. Til hovedrett vil Spisevenne­n ha sliders, mens Bordvennin­nen satser på fish & chips, eller southern halibut som den heter her. Jeg vil prøve brisket of beef, røkt og langtidsbe­handlet okse.

Delt glede

– Hah! Den lever opp til navnet, sier Spisevenne­n og ser på dirty fries’en som er satt på bordet. Guacamole, smeltet ost, strimlet svin, en spicy salsa, rømme og syltet løk topper et lite tårn av pommes frites. Den smaker godt, og snart er det bare noen få potetpinne­r som ligger igjen.

– 190 kroner for en delerett er ikke akkurat råbillig, mener Bordvennin­nen. – Det er like mye som en hovedrett.

 ?? ALLE FOTO: ROLF ØHMAN ?? Eldhuset er enkelt, men hyggelig innredet.
ALLE FOTO: ROLF ØHMAN Eldhuset er enkelt, men hyggelig innredet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway