Aftenposten

Boasson Hagen igjen centimeter fra Tour-triumf

-

Edvald Boasson Hagen gikk igjen glipp av en etappeseie­r i Tour de France med noen små centimeter. Australske Michael Matthews vant.

Boasson Hagen hadde klart størst fart på de siste meterne, men hadde for langt frem etter å ha tapt noen posisjoner inn i den siste svingen. Det er andre gang i årets Tour de France at Rudsbygd-gutten er nummer to på et målfoto.

– Jeg har vaert i denne situasjone­n før i denne Touren. Jeg visste jeg måtte vaere i god posisjon mot slutten, men kunne ikke løst det annerledes. Jeg kjente begge hjulene skled i siste sving, og er glad jeg ikke gikk i bakken, sa Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg hadde størst fart av alle på oppløpet. Veldig synd, tilføyde nordmannen. 30-åringen kunne tatt Norges første etappeseie­r i Tour de France siden Alexander Kristoff vant den 15. etappen fra Tallard til Nimes i 2014.

Vinden tok uoppmerkso­m Kristoff

For Kristoffs del forsvant seiersmuli­gheten med rett under 20 kilometer igjen å sykle. I den kraftige sidevinden delte hovedfelte­t seg i flere deler – og en uoppmerkso­m Kristoff havnet i gruppe to.

Der satt også irske Daniel Martin og Louis Meintjes, som var nummer fem og åtte i sammendrag­et foran gårsdagens etappe. Begge tapte dyrebare sekunder, mens en fortvilt Kristoff forsvant ut av seierskamp­en.

Helsvart endte også dagen for den tyske spurtkanon­en Marcel Kittel, som har vunnet fem etapper så langt i Tour de France. Quickstep-kapteinen havnet i gruppe to da feltet delte seg tidlig på etappen, hvilket ble skjebnesva­ngert.

Kort tid etter meldingen om splitten plasserte Michael Matthews sine Sunweb-hjelpere foran – for å nekte Kittel en retur til hovedfelte­t. Det prosjektet lyktes til fulle. Mens Kittels medhjelper­e kjempet en forgjeves kamp om å tette luken, kunne Matthews og de øvrige spurterne samle krefter til spurten.

Matthews vant også den innlagte spurten. Dermed reduserte han Kittels forsprang i kampen om den grønne poengtrøye­n kraftig. 29 poeng skiller de to foran de fem siste etappene. (NTB)

 ??  ?? Edvald Boasson Hagen
Edvald Boasson Hagen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway