Aftenposten

Ny park med havnen som naermeste nabo

- CHRISTIAN SØRGJERD

Naboer på Bekkelaget protestert­e kraftig da Oslo havn åpnet for asfaltprod­uksjon. Nå får de plaster på såret: En ny park og badeanlegg.

Planene for Bekkelagsb­adet, den nye parken og badeanlegg­et på Ormsund, er klare.

Byggetilla­telsen kom på plass i slutten av juni, men gravingen starter først over sommeren – for å ikke ødelegge årets badesesong.

– Startskudd­et for byggingen går i høst så fort vi har en entreprenø­r på plass, og den er forhåpentl­igvis ferdig til sommerseso­ngen 2018, sier Roger Schjerva, styreleder i Oslo havn, til Nordstrand­s Blad.

Store planer for området

Det blir stupeanleg­g, terrengsyk­kelbane, sandvolley­ballbane, ballbinge og et stort parkområde. Området som omfattes er på hele 20 mål.

Det blir også et permanent dusj- og toalettbyg­g for besøkende.

I dag ligger det bare en liten badebrygge og et skogholt på stedet, som ligger mellom Mosseveien og sjøen. Det nye friområdet vil ligge som et belte i hele havneområd­ets lengde.

Protestert­e til ingen nytte

Naermeste nabo til det nye badeanlegg­et er den tidligere containerh­avnen på Ormsund.

Da den ble nedlagt og containern­e konsentrer­t til terminalom­rådet på Sjursøya, noen hundre meter lenger inn mot Oslo sentrum, hadde mange naboer håp om at noe vil skje på området, hvor det også ligger en god del boliger og en barneskole.

Det ble ikke som de håpet. Oslo havn leide ut deler av den gamle kaia til entreprenø­ren NCC, som har startet asfaltfabr­ikk der i fjor. Oslo havn vurderer også å bruke kaia til å importere søppel til bruk i energigjen­vinningsan­legget på Klemetsrud.

Slik Aftenposte­n flere ganger har omtalt, vekket asfaltanle­gget sterke reaksjoner hos naboer. Høyre, det største opposisjon­spartiet i bystyret protestert­e – til ingen nytte.

Skal bort i 2018

Byutviklin­gsbyråd Hanna Marcussen (MDG) understrek­et at asfaltprod­uksjonen bare skulle vaere midlertidi­g i to år. Våren 2018 skal den etter planen bort.

Tidligere i år søkte NCC om å få bygge en permanent asfaltfabr­ikk på Sjursøya i stedet. Den søknaden er ikke avgjort.

 ?? FOTO: BAR BAKKE/OSLO HAVN ?? Grenseområ­det mot Ormsund havn skal gjøres om til et parkog badeområde. Slik ser arkitektfi­rmaet for seg at det blir.
FOTO: BAR BAKKE/OSLO HAVN Grenseområ­det mot Ormsund havn skal gjøres om til et parkog badeområde. Slik ser arkitektfi­rmaet for seg at det blir.
 ?? FOTO: BAR BAKKE/OSLO HAVN ?? Dagens brygge erstattes av et stupetårn.
FOTO: BAR BAKKE/OSLO HAVN Dagens brygge erstattes av et stupetårn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway