Aftenposten

Sverre Melsom

- Anne Mette Kirø Viveca Gemne Anne Kristin Martinsen

Vi har med stor sorg mottatt det triste budskap om at vår tidligere sjef Sverre Melsom ikke lenger er blant oss. Han døde uventet 10. juli, 79 år gammel. Sverre begynte sin karrière ved juridisk kontor i Norad i 1971. Med unntak av tjenestegj­øring ved ambassaden i Harare ifra 1989 til 1992, var dette Sverres arbeidsste­d inntil han gikk av med pensjon i 2002. Fra han overtok som leder i 1978 var hans mål å få jusen inn som et viktig praktisk redskap for arbeidet i Norad.

Dette lyktes han svaert godt med. Det var hans fortjenest­e at Juridisk seksjon ble ansett som en viktig og relevant medspiller i bistandsar­beidet, noe vi fortsatt nyter godt av. Sverre var kjent for sin integritet og sin evne til å se helheten. Han hadde stort engasjemen­t for faget og for utviklings­spørsmål. Dette kombinerte han på en fantastisk måte.

Sverre var en flott og fargerik sjef med flammende rød hårmanke og matchende temperamen­t. Han hadde stor tiltro til sine ansatte og ga oss mye ansvar, men han var alltid tilgjengel­ig og viste stor omsorg. Han var en inspireren­de leder som alltid var åpen for andres synspunkte­r.

Sverre har betydd mye for oss både som leder og person. Han har laert oss mye om det å vaere en god jurist med praktisk tilnaermin­g og fokus på gode løsninger. Han har også vaert et strålende eksempel for oss som ledere. Vi er glade for alle årene vi fikk sammen med ham.

Arven etter Sverre lever videre på juridisk Seksjon, og i Norad for øvrig.

Våre tanker går til hans kjaere Elin og familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway