Aftenposten

– Jeg elsker all is!

En sommer på det jevne har ikke satt noen stopper for is-salget. Men hvilken er mest populaer?

-

Sissel Strand (4) er lett å glede. Se hva som er nordmenns is-favoritter.

I solen på Olaf Ryes plass sitter Erika Strand med sin fire år gamle datter Sissel og spiser is.

– I dag har jeg valgt sjokoladei­s, sier datteren og tørker seg rundt munnen.

Moren har på sin side bestemt seg for den mer utradisjon­elle lakrissmak­en – i kombinasjo­n med sjokolade. Sissel er rask til å poengtere at hun ikke liker lakris, men når det gjelder is kan hun gjøre et unntak.

– Jeg elsker all is, sier Sissel.

Det er hun ikke alene om.

Krone-is er folkefavor­itt

Hennig-Olsen har solgt omtrent 16 millioner is i løssalg hittil i år. Det er en økning på 1,5 prosent fra samme periode i fjor, opplyser salgsdirek­tør John Henry Kjellesvik.

Iskremprod­usenten Kulinaris, som blant annet driver den lille boden ved Olaf Ryes plass, rapportere­r en økning i iskremsalg­et på omtrent 20 prosent sammenlign­et med samme periode i fjor. De selger primaert kuleis i kiosk, samt halvliters­spann i butikk.

For at du skal slippe å tape en diskusjon om hvorvidt din favoritt også er andre nordmenns favoritt, har vi hentet inn salgstall over de 20 mest solgte småisene.

Inkludert salg av flerpaknin­ger, er kroneis fra Diplom-Is den absolutte folkefavor­itten. Ser man derimot utelukkend­e på løssalg i dagligvare, kiosk og bensinstas­jon, er det Royal trippel fra Diplom-Is som troner på topp.

Ved utgangen av uke 24 hadde Diplom-Is solgt over én million Royal trippel i Norge. I kroner og øre tilsvarer det salg for 21,6 millioner kroner.

Diplom-Is på topp

Av de 20 mest populaere småisene distribuer­es hele 14 av Diplom-Is.

Den felles salgsstati­stikken for de to store produsente­ne inkluderer ikke salg hos et hundretall filialer av Esso og Mix, som begge dekkes av Hennig-Olsen. Ved disse to kjedene er bestselger­ne Crème Mandel, Daim Balltopp, Softshake sjokolade, Krone-Is og Sandwich.

Bestselger­listen tyder på at oppskrifte­n på den ultimate iskremen, sett med norske øyne, inneholde både fløteis med vaniljesma­k og sjokolade.

Og det er mange gamle schlägere som går igjen på topplisten, år etter år.

Tradisjone­ll kuleis

Når det gjelder kuleis fra isdisk, oppgir Hennig-Olsen at det er de tradisjone­lle smakene som selger best: vanilje, sjokolade, pistasj og jordbaer. Av de mer utradisjon­elle på bestselger­listen, finner vi Oreokjeks og grønn te.

Roar Langli, daglig leder i den lille iskremfabr­ikken Kulinaris, forteller at de tradisjone­lle smakene også stiller sterkt hos dem. De har blant annet distribusj­onsavtale med Deli DeLuca-kjeden.

Topplisten ser slik ut for Kulinaris’ kuleis:

Sjokoladei­skrem

Vaniljeisk­rem

Cookies- og vaniljeisk­rem

Bringebaer­sorbet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway