Aftenposten

– Celtic-kampen den største i karrièren

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigts­en ser frem til møtet med «lydmuren» i Skottland.

- MARIUS DAHL

60.000 tilskuere venter Rosenborg når Ronny Deilas gamle arbeidsgiv­er er neste hinder på veien mot gruppespil­let i Champions League.

– Det er bare å gi opp, tror jeg, sier en smilende Kåre Ingebrigts­en på spørsmål om han skal rense stemmen sin til torsdagens mesterliga­møte med Celtic på bortebane.

Etter 3-2-seier sammenlagt over Dundalk etter ekstraomga­nger, er Rosenborgs neste motstander den skotske storheten Celtic. Det første møtet i dobbeltopp­gjøret spilles torsdag, i heksegryte­n Celtic Park. Arenaen i Glasgow tar 60.000 tilskuere.

– Det er ingen vits å stå og gi beskjeder der. Jeg tror vi skal vaere godt forberedt og gjøre de endringene vi skal i pausen i stedet, sier Ingebrigts­en til Adressa.

Nylig var det tre år siden han tok over jobben som Rosenborg-trener etter Per Joar Hansen. Etter å ha landet sølvet i sitt første halve år som trener, har det blitt fem norske trofeer på fem forsøk. I 2015 ble det Europaliga-gruppespil­l etter en sterk kvalifiser­ing. Det klarte laget hans ikke i fjor.

På mange måter blir torsdagens kamp den største i hans trenerkarr­ière.

Tror ikke det har noe å si

–Definitivt. Vi gleder oss alle sammen. Vi får møtt et lag som er godt nok til å spille i Mesterliga­en. Nå får vi testet oss og sett hvor gode vi er. Det skal bli artig å måle seg mot den klassen Celtic er i, sier RBKtrenere­n.

De fleste i Rosenborg-laget har heller aldri opplevd noe lignende som det som venter i Glasgow.

– Man merker at stemningen er bedre gjennom hele kampen, men jeg tror ikke det har noe å si om det er 30.000 eller 50.000 på kampen, sier Ingebrigts­en.

For kaptein Mike Jensen gjør det likevel at det kribler ekstra før trønderne i dag setter kursen mot Skottland.

– Jeg gleder meg ordentlig til å spille den kampen, det er stilig stadion. Selv om det står mye på spill, så gleder jeg meg ordentlig. Noen kamper kan man virkelig bruke til å laere av, sier en smilende Jensen.

Fikk fri – dro hjem

Nå har laget nytt to fridager etter den mentale og fysisk krevende kampen mot Dundalk, der Rosenborg til slutt landet det ekstremt viktige avansement­et. Med tap mot de irske mesterne hadde Rosenborg-eventyret vaert over i årets Europacup.

Da er det kanskje ikke så rart at spillerne fikk litt fri. Noen ble hjemme, Bendtner dro til Amsterdam, mens Jensen dro hjem til København for å besøke familie.

– Det gjorde kjempegodt. Neste helg er riktig nok fri, men etter det kommer mange kamper. Vi skal ikke komme ut av denne perioden og vaere fullstendi­g utkjørt. Når vi har muligheten til et par fridager, så må de utnyttes, sier Jensen.

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX ?? Kåre Ingebrigts­en møter en vegg av mur på Celtic Park i Glasgow.
FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX Kåre Ingebrigts­en møter en vegg av mur på Celtic Park i Glasgow.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway