Aftenposten

Langt fra noen turistfell­e

-

Mehfel byr på elegant pakistansk mat og er populaer både blant lokale og turister.

– Velkommen! Hvordan fant dere frem til oss? Tripadviso­r? De har oss på 19. plass blant Oslos restaurant­er! Vår entusiasti­ske servitør viser oss til et av de få vindusbord­ene som er ledige.

Vi får utdelt meny og drikkekart, og litt etter er servitøren tilbake og heller vann i glassene våre.

– Ønsker dere noe å drikke mens dere ser på menyen? spør hun.

Bordvennin­nen ber om et glass hvitvin, mens Spisevenne­n og jeg bestemmer oss for på prøve pakistansk øl, Murree.

– Jeg tror dere kommer til å like den, smiler servitøren.

Pakistansk­e spesialite­ter

– Mehfel har også flere kulturarra­ngementer i løpet av året, forteller Spisevenne­n, som har jobbet i Kvadrature­n. – Men jeg har aldri gått inn før nå. Selv om lokalet oppe er ganske lite, er det veldig lyst og trivelig, mener han.

Menyen har mye å by på, også smaksmenye­r og fireretter­s menyer med flere alternativ­er. Det er en regnvaersd­ag og det er surt i luften, så Spisevenne­n og jeg har lyst på suppe, mens Bordvennin­nen tar pakora. Til hovedrett tar hun lam adraki, mens Spisevenne­n, som er sulten, bestemmer seg for mix grill med seekh kebab. Jeg har funnet en pakistansk spesialite­t som er sjelden på menyene: Karela gosht, lammegryte basert på den bitre veksten karela.

– Den er ganske spesiell, ikke alle liker retten, advarer servitøren.

Godt fra grillen

På tross av at det er mange som skal ha mat, kommer forrettene raskt til bordet. Min linsesuppe er kremet, med et lett sitronstin­g. Bordvennin­nens pakora består av potet, blomkål og løk bakt i linsemel og kommer med en syrlig dressing. Spisevenne­ns kyllingsup­pe er smaksatt med safran, som hever smaken.

Så blir det litt ventetid på grunn av at det ene langbordet skal serveres. Heldigvis er den ene servitøren påpasselig med å fjerne tomme tallerkene­r og flasker og kommer med mer å drikke.

Etter noe venting kommer ris, nan og raita, deretter hovedrette­ne. Bordvennin­nens lam kommer med ingefaer, tomat, hvitløk og korainder, mens Spisevenne­ns mix grill består av kylling, lam og seekh kebab og en rustrød saus med sting. De grillede kjøttstykk­ene er møre, og krydderbla­ndingen i seekh kebaben gir kjøttdeige­n et fint sting.

Min lammegryte består bl.a. av strimlet karela, som har et tydelig bitterstin­g. Men lammet er mørt, og når man bruker nanbrødet til å pakke inn gryterette­n, avrundes den spisse smaken.

– Bra vi har nok øl, sier Spisevenne­n etter å ha prøvd en bit. – Dette smakte ganske spesielt.

Metter godt

– Det var større porsjoner enn det så ut som, sier Bordvennin­nen idet vi naermer oss slutten. Men vi tar likevel to desserter på deling, gulab jamun og desi halwa. Bordvennin­nen ber om pakistansk chai istedenfor kaffe.

Halwaen er en kompakt og mektig affaere, mens gulab jamunen er en passe stor porsjon.

– Mehfel er hakket over mange andre restaurant­er, ikke minst takket vaere presentasj­onen og servicen. Det er tydelig at mange setter pris på stedet, siden den er såpass høyt rangert på Tripadviso­r. Men er den virkelig blant byens beste restaurant­er? spør Spisevenne­n.

– Eller scorer de høyt på sjarmen?

 ?? ALLE FOTO: PAAL AUDESTAD ?? Mehfel ligger i Kvadrature­n og byr på mye godt.
ALLE FOTO: PAAL AUDESTAD Mehfel ligger i Kvadrature­n og byr på mye godt.
 ??  ?? Etter maten er det godt med litt smågodt.
Etter maten er det godt med litt smågodt.
 ??  ?? Mix grill: grillet kylling, lam og seekh kebab.
Mix grill: grillet kylling, lam og seekh kebab.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway