Aftenposten

Sevat Thon

- Trond Nordby Gunnar Brønstad Jan Birger Bøler

Sevat Thon døde 8. juli 2017 og ble 72 år gammel. Med ham har vi mistet en stor personligh­et og begavelse med interesser som favnet bredt. Vi ble først kjent med Sevat i begynnelse­n av 1980-årene basert på felles interesser for nyskaping innen kjemi, biologi og medisin/bioteknolo­gi.

Lysten til å få omsatt ideer til konkret handling var levende hos alle oss som ble en del av et voksende fellesskap under Sevats inspireren­de lederskap, entusiasme og handlekraf­t. Det vokste raskt frem virksomhet­er som alle ble drevet frem med stor optimisme og innsatsvil­je, og her ble det tydeliggjo­rt hvilken stor arbeidskap­asitet Sevat hadde.

Som et godt eksempel på virksomhet­er hvor Sevat Thons innsats var av avgjørende betydning i viktige faser av utvikling og drift kan nevnes Unger Fabrikker A.S, som etter noen år ble innlemmet i Olav Thon-gruppen og i dag er i en blomstrend­e utvikling med cirka 100 ansatte.

Videre kan nevnes Norske Bioprodukt­er på Atna med patentert dyrefor og krydder fra skog. På Snåsa ble det bygget opp et moderne kjemisk laboratori­um rettet mot medisinske problemsti­llinger, og i Oslo ble det virksomhet innen medisin/ bioteknolo­gi med patenter av interesse for farmasien. Sevat hadde et oppriktig ønske om å omsette gode ideer til konkret handling og derigjenno­m sikre eksisteren­de arbeidspla­sser og i tillegg skape nye til gavn for landet og saerlig distrikten­e.

Vi er dypt takknemlig­e for å ha laert Sevat Thon å kjenne og fått oppleve hans omtanke og interesse for oss som ble en del av hans krets i disse aktive årene. En stor og varm personligh­et er gått bort og vil bli dypt savnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway