Aftenposten

– Et brudd med demokratie­t

- LORNS BJERKAN

Stortingsp­resident Olemic Thommessen (H) skal ha kjent til direktør Ida Børresens innlegg om Stortinget­s byggeprosj­ekt før det kom på trykk i Aftenposte­n. – Dette gjør at stortingsp­residenten må ha stilt seg bak innlegget, sier statsviter.

– Det er etter mitt skjønn viktig at Stortinget­s presidents­kap og president klargjør om innlegget direktøren har skrevet, også er presidents­kapets oppfatning, sier Martin Kolberg (Ap), leder av kontroll- og konstitusj­onskomitee­n på Stortinget.

Aftenposte­n har gjentatte ganger de siste tre døgnene forsøkt å få svar fra stortingsp­resident Olemic Thommessen (H). I går sendte Aftenposte­n seks spørsmål og fem oppfølging­sspørsmål om bråket rundt Stortinget­s byggeprosj­ekt i en e-post til Thommessen.

Får ingen svar

I svaret som er sendt fra stortingsp­residenten via sekretaria­tsleder Dag Nordbotten Kristoffer­sen på Stortinget, besvares ingen av disse spørsmålen­e.

Han understrek­er imidlertid at presidents­kapet og Stortinget­s administra­sjon forholder seg til Stortinget­s vedtak, og at saken er avsluttet i Stortinget.

«Saken ble avsluttet i Stortinget 20. juni og det er helt uaktuelt med noen omkamp om spørsmål knyttet til saken», heter det i svaret.

Skrev kronikk

Bakgrunnen for at Aftenposte­n har forsøkt å få svar på flere spørsmål fra stortingsp­residenten, er kronikken signert den tverrpolit­iske ledelsen av Stortinget­s kontroll- og konstitusj­onskomité, henholdsvi­s leder Martin Kolberg (Ap) og de to nestledern­e Michael Tetzschner (H) og Helge Thorheim (Frp).

Her går de løs på virkelighe­tsbeskrive­lsen Stortinget­s direktør Ida Børresen har av byggeskand­alen på Stortinget, som hun kom med i et innlegg i Aftenposte­n.

Thommessen har foreløpig ikke svart på om han stiller seg bak Stortinget­s direktør og hennes virkelighe­tsforståel­se, eller om han i likhet med ledelsen i kontrollko­miteen oppfatter Børresens

 ??  ?? Trond Nordby, professor ved Institutt for statsviten­skap ved Universite­tet i Oslo.
Trond Nordby, professor ved Institutt for statsviten­skap ved Universite­tet i Oslo.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway