Aftenposten

De hjalp Trump til seier. Nå river de seg i håret.

- KRISTOFFER RØNNEBERG

Donald Trumps innvandrin­gsutspill de siste dagene får konservati­ve politikere og kommentato­rer til å rive seg i håret.

Løftet om å bygge en «stor, vakker» mur langs grensen til Mexico var en av de viktigste grunnene til at Donald Trump appellerte til det som nå er grunnfjell­et i tilhengers­karen – rundt 35 prosent av befolkning­en, inkludert noen av landets mest konservati­ve politikere og kommentato­rer. Nå står grunnfjell­et i fare for å sprekke.

Trumps middag med Chuck Schumer og Nancy Pelosi – demokraten­es ledere i henholdsvi­s Senatet og Representa­ntenes hus – denne uken har skapt forvirring og raseri hos republikan­erne.

– Republikan­erne føler seg forrådt, skriver nettstedet Politico.

Raseriet er størst blant noen av presidente­ns mest iherdige støttespil­lere.

Årsaken er at Trump nå hinter om en mulig avtale for å sikre rettighete­ne til rundt 800.000 ulovlige innvandrer­ne som ble tatt med inn i landet som barn. I tillegg, sier han, er spørsmålet om muren utsatt til et senere tidspunkt.

Blant dem som har reagert kraftigst, er den konservati­ve forfattere­n og kommentato­ren Ann Coulter, som nylig publiserte boken In Trump We Trust.

– Hvem er det nå som IKKE ønsker å stille Trump for riksrett? var blant de mange illsinte meldingene Coulter skrev på Twitter i løpet av torsdagen.

Og de krasse reaksjonen­e lar heller ikke vente på seg blant innvandrin­gskritiske politikere.

Kongressre­presentant Steve King, en av de mest profilerte politikern­e på høyresiden, skriver på Twitter at Trumps troverdigh­et står i fare.

– Dersom dette stemmer, er Trumps base sprengt, ødelagt, ubotelig og uopprettel­ig desillusjo­nert. Ingen løfter er lenger til å tro på, skrev han etter de første meldingene om presidente­ns avtale med de demokratis­ke lederne onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway