Aftenposten

Kommer han til OL med herrelaget, skvises hun ut

- METTE BUGGE

Hun er OL-klar i mixed double med samboer Magnus Nedregotte­n.

Problemet er at Nedregotte­n også spiller toer på laget der Steffen Walstad er skip. Akkurat nå er laget fra Oppdal, som kaller seg Minera Skifer, i en turnering i Canada. Målet er kvalifiser­e seg til OL. Dersom dette laget klarer det, står Kristin Skaslien uten makker.

Nedregotte­n får nemlig ikke lov av forbundet å spille på to lag – selv om det er mulig rent praktisk.

Hindringen for at Walstads lag skal ta OL-billetten, er kvartetten som skip Thomas Ulsrud styrer. De to herrelagen­e er så jevne at det nesten er umulig å skille dem. Ulsruds lag er også i Canada nå, på samme turnering. Mandag tar generalsek­retaer Pål Trulsen i forbundet og sportssjef Thomas Løvold den vanskelige avgjørelse­n.

Luksusprob­lem i curling

– Det har aldri vaert et så dramatisk uttak i norsk curling, sier tidligere landslagss­jef Ole Ingvaldsen.

I 16 år fulgte han lag Trulsen, som tok OLgull i 2002, og Team Ulsrud, som tok OLsølv i 2010. Nå observerer han fra sidelinjen, og har nesten vondt av dem som må gjøre et valg.

Egentlig skulle avgjørelse­n ha falt på fredag, men den ble utsatt.

Team Walstad spilte så godt i sesongens første Grand Slam-turnering i Canada sist helg, at det ikke var noen vei utenom. Aldri tidligere har et norsk lag kommet til semifinale­n i den gjeve turneringe­n. Nå kom Walstads lag til finalen. Der ble det tap.

Generalsek­retaer Pål Trulsen i Curlingfor­bundet er spent på utfallet.

– Hvorfor kan ikke Nedregotte­n, dersom det er Walstads lag som får OL-tur, også ta med mixed double?

– Vi tror at det tar litt fokus fra hverandre, sier Trulsen og begrunner det slik:

– Mixed starter to dager før OL åpner. Finalen går samme dag som herrene har sin eneste trening før OL. Skulle Nedregotte­n blitt med på begge, ville det betydd curling i tre uker.

Skaslien på pinebenken

Kristin Skaslien har represente­rt Norge i fem VM med samboeren, med bronse som beste plassering i 2015.

Hun gleder seg til OL-spill og håper at samboeren blir makker.

– Drømmen om OL har vaert der helt siden jeg begynte å spille curling for 20 år siden.

31-åringen synes likevel det er fint at Norge har to så gode herrelag at det nesten er umulig å skille dem, men vil helst beholde sin faste makker.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Spent før avgjørelse­n. Magnus Nedregotte­n og Kristin Skaslien har uansett kvalifiser­t Norge til OL.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Spent før avgjørelse­n. Magnus Nedregotte­n og Kristin Skaslien har uansett kvalifiser­t Norge til OL.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway