Aftenposten

Det gode menneske

-

Det burde vaere selvinnlys­ende at man velger parti ut fra de beste argumenten­e. Ut fra hva som gjør verden til et bedre sted for så mange som mulig. Likevel fortsetter vi med de blåblå.

Dette skriver Jostein Sand Nilsen i Aftenposte­n, før han beskriver velgere som stemmer Høyre fordi de alltid har gjort det og folk som stemmer Frp fordi de vil ha bedre vei opp til hytta. Late, navlebesku­ende velgere som åpenbart ikke bryr seg om de beste argumenten­e eller om å gjøre verden til et bedre sted. Forakten lyser mot dem som ifølge Sand Nilsen hverken har vilje eller evne til å vaere et like godt menneske som han selv. Han skriver faktisk det. Å vaere et godt menneske er å velge noe annet enn det over en million andre norske velgere stemte.

Det er helt utenkelig at blå velgere stemmer på en regjering som har fått helsekøene ned, gitt lavinntekt­sfamilier billigere barnehage og gratis kjernetid, satset mer på kunnskap i skolen, kvalitet i omsorgstje­nestene, samtidig som folk flest nå betaler litt mindre i skatter og avgifter. En regjering som viser vilje til reformer for å sikre baerekraft­ig vekst og velferd for fremtiden, som har sørget for at soningskøe­ne nesten er borte, at det er blitt flere politifolk pr. innbygger, at etterutdan­ning av laerere er tredoblet, at det er nesten 500 flere helsesøstr­e, at jernbanen rustes opp og utslippene fra veitrafikk­en går ned, og som har gjort historiske investerin­ger i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway