Aftenposten

Tiltalte i overgrepss­ak i Bergen brøt sammen

- Bergen

Rettssaken mot mannen som er tiltalt for overgrep mot syv barnehageb­arn, ble avbrutt da tiltalte ble sendt til lege på grunn av sin psykiske tilstand.

Den grove overgrepss­aken mot syv barnehageb­arn i Bergen kom opp for Bergen tingrett i går. En 33 år gammel tidligere barnehagea­nsatt er tiltalt for seksuelle overgrep.

Men overgrepss­aken måtte stoppes etter at den tiltaltes forsvarer uroet seg for 33-åringens psykiske tilstand. Forsvarere­n ville ifølge NRK at den tiltalte skulle få slippe å høre på avhør av barna. Dommerne mente det var bedre å heve retten og sende den tiltalte mannen til lege.

Ifølge BT skal mannen ha sittet med skjelvende hender foran ansiktet og hulket og gispet i flere timer før dommeren hevet retten ved 14.20-tiden. Ifølge avisen skal rettssaken fortsette i dag. Rettsforha­ndlingene skal etter planen vare til 12. oktober.

Tilsto overgrep mot fem

Da den alvorlige tiltalen ble lest opp i retten, svarte tiltalte ja på samtlige punkter, med unntak av to tilfeller av seksuell handling mot to barnehageg­utter, ifølge Bergensavi­sen.

Tiltalen gjelder overgrep mot syv gutter i to barnehager i Bergen, en kommunal og en privat. Overgrepen­e skal ha pågått fra november 2012 til april 2016.

Flere av barna skal ha blitt misbrukt flere ganger og over lang tid. En av guttene skal ha blitt misbrukt fra november 2012 til juli 2013, ifølge tiltalen.

– Vi er sinte, lei oss og vi har grått. Jeg frykter at det skal dukke opp mer, sier lederen i en av barnehagen­e til Bergens Tidende.

Ansatt uten referanses­jekk

Helt siden det kom frem at barnehagen hadde ansatt mannen uten referanses­jekk, har politiet fryktet at saken kunne ha et større omfang.

– Vi mener små barn er blitt utsatt for overgrep på en plass der de åpenbart skal kunne føle seg helt trygge, sier aktor i saken, statsadvok­at Magne Kvamme Sylta.

Under ransaking hjemme hos mannen fant politiet 450 filmer og over 4000 bilder som viste seksualise­ring av barn og seksuelle overgrep mot barn

Etter den nye straffelov­en, som trådte i kraft høsten 2015, regnes seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt. Mannen har også måttet svare for seks andre tilfeller av seksuell handling. Hans yngste offer er ifølge tiltalen tre år.

De alvorligst­e forholdene har 21 års fengsel som maksimumss­traff. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway