Aftenposten

– Jeg tror aldri at jeg har skutt på blink

-

Odd-Bjørn Hjelmeset overtar som idrettssje­f i Norges Skiskytter­forbund fra 1. oktober.

45-åringen overtar etter sambygding­en Morten Aa Djupvik. Sistnevnte ga seg nylig fordi han flytter til Kristiansa­nd, der han har fått jobb i fotballklu­bben Start.

Hjelmeset starter i skiskytter­forbundet 1. oktober og skal den første tiden gå i laere hos Per Arne Botnan. Botnan er konstituer­t som idrettssje­f ut sesongen. Botnan har også tidligere hatt den samme jobben i skiskytter­forbundet.

– Dette blir en viktig OL-sesong. Vi har et bra team som er godt forberedt. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sa Botnan under pressekonf­eransen i går.

Hjelmeset gleder seg til å ta fatt på jobben. Først fra nyttår er det Hjelmeset som styrer skuta alene.

– Det er en aere å bli spurt. Skiskyting har lange tradisjone­r i Norge og har vanvittig mange gode utøvere, sa Hjelmeset.

Den tidligere langrennsl­øperen skryter ikke nevneverdi­g av egne skyteferdi­gheter.

– Jeg tror aldri at jeg har skutt på blink. Jeg har aldri truffet i hvert fall.

Hjelmeset skal også bidra på forbundets kommersiel­le side.

– Jeg er utrolig stolt og takknemlig for å få denne sjansen. Skiskyting står for veldig mye av det jeg liker å jobbe med, gjennom alt fra barne- og ungdomsidr­ett, folkehelse, verdiarbei­d til toppidrett. Posisjonen til idretten er solid hos det norske folk. Her er det gjort mye godt arbeid å bygge videre på, og jeg er takknemlig for å få vaere med på å utvikle norsk skiskyting videre, OddBjørn Hjelmeset.

 ?? FOTO: SKISKYTTER­FORBUNDET ?? Odd-Bjørn Hjelmeset skal gå i laere i en sesong før han overtar jobben som idrettssje­f i Norges Skiskytter­forbund.
FOTO: SKISKYTTER­FORBUNDET Odd-Bjørn Hjelmeset skal gå i laere i en sesong før han overtar jobben som idrettssje­f i Norges Skiskytter­forbund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway