Aftenposten

Frp med full støtte til HRS

-

– Et forsøk på å kneble Human Rights Service.

Frp rykker nå ut til forsvar for islamkriti­ske Human Rights Service (HRS) og Hege Storhaug etter at det avtegner seg et politisk flertall for å stanse statsstøtt­en.

– De er blitt så store og relevante at den kompakte majoritet nå gjør det de kan for å hindre HRS i å nå ut med sine budskap, sier Frps integrerin­gspolitisk­e talskvinne Kari Kjønaas Kjos.

Kjos mener flertallet vil svekke mangfoldet i den offentlige debatten.

– HRS har vaert en spydspiss i å føre asyl- og innvandrin­gsdebatten videre i Norge. De har gjort et uvurderlig arbeid gjennom mange år ved å sette dagsorden og opplyse om saker som tradisjone­lle medier ikke har villet ta i med ildtang. Spesielt fokuset de har satt på kjønnsleml­esting av jentebarn, aereskultu­r og tvangsekte­skap, har løftet debatten i Norge, sier Kjos.

Hun mener det er «trøblete for ytringsfri­heten at politikere vil stilne stemmer de ikke er enige i».

– Motvekt

– HRS har gjort en utrolig viktig jobb. Det er viktig at noen tør ta de vanskelige debattene, sier Kjos.

Hun vil ikke forsvare alt HRS har sagt eller gjort eller sagt.

– Dette handler om at HRS er den eneste organisasj­onen i Norge som er en motvekt til en rekke innvandrin­gsliberale interesseo­rganisasjo­ner som jobber for at flere flyktninge­r og asylsøkere skal få varig opphold i Norge, sier Kjos.

Hun peker på at kritikken mot HRS går på at de ikke oppfyller kriteriene for å motta statsstøtt­en.

– Men i kriteriene heter det bl.a.: «Tilskuddet skal sikre samfunnet kunnskap om alle sider ved integrerin­gsprosesse­n, også mulige utfordring­er og hvordan disse kan håndteres.»

– Jeg forstår at mange opplever HRS som kontrovers­ielle. Men å påstå at de ikke etterlever kriteriene for statsstøtt­e er ikke et holdbart argument slik jeg ser det, sier Kjos.

 ??  ?? – HRS har vaert en spydspiss i integrerin­gsdebatten, sier Frps Kari Kjønaas Kjos.
– HRS har vaert en spydspiss i integrerin­gsdebatten, sier Frps Kari Kjønaas Kjos.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway