Aftenposten

Vil redde vingårdene

- NTB

17 personer er så langt omkommet i brannene, elleve av dem i Sonoma. I tillegg er 180 personer skadd, og 2.000 boliger og naeringslo­kaler er ødelagt.

Etter en dag med kjøligere vaer og mindre vind, var det ventet at det igjen ville blåse opp i går ettermidda­g lokal tid. Det gjør slukningsa­rbeidet vanskelige­re, og i Sonoma-distriktet har sheriffen gitt ordre om tvungen evakuering i flere områder.

Brannen i Sonoma er en av flere branner som blusset opp nord for San Francisco søndag kveld og som fortsatt er helt eller delvis ute av kontroll.

Røyk- og brannskade­r

Det er saerlig vindistrik­tene i den nordlige delen av California som er hardest rammet. Sykehusene i delstaten sier de har behandlet minst 185 pasienter, de fleste for røykskader, mens flere også har brannskade­r. Noen få er mer alvorlig skadd.

De voldsomme brannene som startet nord for San Francisco søndag kveld, er noen av de dødeligste i California­s historie. Over 2000 bolig- og forretning­sbygg er ødelagt, og det fryktes at tallet vil stige.

Hundrevis av brann- og politifolk er satt inn for å forsterke innsatsen mot skogbranne­ne. Kun i Sonoma er rundt 25.000 evakuert og omkring 5.000 har søkt tilflukt i evakuering­ssentre. (NTB)

 ?? FOTO: MIKE BLAKE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? En DC-10 sprer brannhemme­nde pulver over jordbruksl­and i California.
FOTO: MIKE BLAKE, REUTERS/NTB SCANPIX En DC-10 sprer brannhemme­nde pulver over jordbruksl­and i California.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway