Aftenposten

Et tilfeldig møte på Det Norske Teatret

-

To fremmede møtes på en jernbanest­asjon. Uten forvarsel kysser hun ham i nakken. Slik starter Heisenberg, som i høst skal vises på Det Norske Teatret.

I et nesten tomt scenerom står Marie Blokhus (35) og Bjørn Floberg (70). Hun har rollen som Georgie, en livlig, pågående og ganske impulsiv dame. Han har rollen som Alex, en einstøing med egen slakterbut­ikk og mangel på kunder. Han kunne ha vaert faren hennes – likevel utvikler det seg etter hvert et underlig forhold ingen av de to helt vet hvilken retning skal ta.

Tittelen på stykket er hentet fra den tyske fysikeren og nobelprisv­inneren Werner Hei- senberg, som var en av pionerene i kvantemeka­nikken.

– Starten på stykket er pekere til tittelen – Heisenberg­atomer som bare «klaesjer» sammen og blir til noe. Så handler forestilli­ngen om at man prøver å nøste opp i hva denne forbindels­en inneholder og hvorfor nettopp disse to menneskeli­ge atomene valgte eller ble tvunget til, alt etter som man ser det, å treffes, sier teatersjef Erik Ulfsby, som også har regien på stykket. Forfatter er den prisbelønt­e britiske dramatiker­en Simon Stephens.

Nynorsktea­terets oppsetning får norgesprem­iere på Scene 2 fredag 3. november, bare en snau måned etter at det fikk britisk premiere i London. (NTB)

 ?? FOTO: DET NORSKE TEATRET ?? Heisenberg­er.
FOTO: DET NORSKE TEATRET Heisenberg­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway