Aftenposten

Aline Nistad

- Unn Elin Carlsen Grethe Tonheim Gro Hansen

Det var med sorg vi mottok budskapet om Aline Nistads, tidligere solotrombo­nist i Oslo Filharmoni­ske orkester, bortgang 23. september, 63 år gammel. Som folkehøgsk­oleelever i slutten av tenårene møtte vi alle tre Aline første gang. Møter som skulle vise seg å påvirke våre utdannings­valg og også få betydning for våre veivalg og daglige virke senere i livet.

Aline ble for oss et forbilde som kvinnelig solotrombo­nist, pedagog og musiker, og hun var hele tiden på leting etter metoder og instrument­ale nyvinninge­r som kunne utvikle henne både som musiker og pedagog. Ambisiøs, iherdig, aerlig og rettferdig i hele sin gjerning.

Når vi strevde som mest på øverommet, var Aline der og holdt motivasjon­en vår oppe. Hun krevde innsats og utfordret studentene sine samtidig som hun var raus og inkluderen­de og oppriktig interesser­t i oss som mennesker. Hjemme holdt hun åpent hus og inviterte ofte studentene sine til gode samtaler rundt et godt måltid.

Aline var en anerkjent musiker og pedagog i både inn- og utland. Hun glemte likevel aldri grasrota og kom like gjerne på besøk for å holde seminarer for gamle og unge korpsmusik­anter og amatørtrom­bonister i utkantstrø­k og mindre bygder der vi jobber. Noen ganger tok hun også med seg musikerkol­legaer fra hovedstade­n. Vi er uendelig takknemlig­e for alle disse gode møtene.

Våre tanker går til Alines naermeste familie og venner, spesielt hennes mor Marguerite. Vi ønsker fred over Alines minne med ordene til Olav H. Hauge:

Din veg

Ingen har varda den vegen du skal gå ut i det ukjende, ut i det blå.

Dette er din veg.

Berre du skal gå han. Og det er uråd å snu.

Og ikkje vardar du vegen, du hell.

Og vinden stryk ut ditt far i aude fjell.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway