Aftenposten

Politikere mot storsykehu­s ved Mjøsbrua

-

Lokalpolit­ikere reagerer på at ledelsen i Sykehuset Innlandet vil ha ett stort og nytt sykehus for Hedmark og Oppland ved Mjøsbrua. –

Når det gjelder plassering av sykehus mener vi det staten selv har lagt vekt på må ivaretas, nemlig redusert bilbruk og en forsterkin­g av byenes funksjon som sentrum. Dette gjør det stikk motsatte, sier Hamarordfø­rer Einar Busterud fra By- og bygdelista til NTB. Han har sammen med sine ordførerko­llegier fra Gjøvik, Elverum og Lillehamme­r gitt klar beskjed om at et nytt sykehus må ligge i en by og ikke i et tynt befolket område ved Mjøsbrua.

– Jeg vil helst ha sykehuset til Hamar, men synes også det er bedre at det havner i en annen by enn ved Mjøsbrua, forklarer Busterud.

Sykehuset Innlandet ser for seg at dagens sykehus i Elverum, Lillehamme­r, Hamar og Gjøvik skal bestå og beholde enkelte funksjoner, som poliklinis­ke tjenester og dagbehandl­ing. (NTB) Juryordnin­gen legges død fra 1. januar neste år, har Regjeringe­n bestemt.

Det er gledelig. I denne saken må byråkratie­t og politikern­e ha jobbet på høygir.

Personlig hadde jeg ikke ventet at den nye ordningen ville bli satt i kraft allerede fra nyttår. Bakgrunnen for min skepsis var blant annet at det tok en ti års tid å få innført en ny straffelov.

Fra årsskiftet blir altså juryen historie. Alle straffesak­er med en

 ??  ??
 ?? Rettskomme­ntator ?? åKommentar Inge D. Hanssen
Rettskomme­ntator åKommentar Inge D. Hanssen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway