Aftenposten

Billigere barnehage

-

I tillegg til søskenmode­rasjon finnes det to muligheter for å få satt ned prisen.

Gratis kjernetid: Tre-, fireog fem åringer i familier med lav inntekt har rett til gratis kjernetid (20 timer pr. uke). I statsbudsj­ettet settes inntektsgr­ensen for å komme inn under denne ordningen fra august neste år til 462.000 kroner.

Redusert pris: Stortinget har vedtatt at ingen familier skal betale mer enn seks prosent av samlet skattbar inntekt for en plass. Det betyr at alle husstander med en inntekt under 533 500 kroner vil ha rett til reduksjon i foreldrebe­talingen fra 1. januar 2018.

«søknadspro­sessen er krevende».

– Dette er bedrøvelig. Utsagnet kommer fra KrFs familiepol­itiske talsmann Geir Bekkevold. Han er overrasket når Aftenposte­n forteller ham hvor mange som går glipp av tilbudene til de lavtlønned­e.

Ordningene er kjempet gjennom av KrF og Venstre – og har ifølge Bekkevold vaert en forutsetni­ng for at KrF har gått med på forslag om økt makspris.

– Det er surt å se tallene. Dette har ikke gått etter intensjone­n. Det skulle jo vaere enkelt og ubyråkrati­sk, sier han.

– Dette må vi rydde opp i, fortsetter han og antyder at det blir en del av årets budsjettfo­rhandlinge­r.

Aftenposte­n har klikket seg inn på flere kommuners barnehages­ider på nettet for å sjekke hva man må oppgi av informasjo­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway