Aftenposten

George Weah

-

51: (Født 1. oktober 1966 i Monrovia, Liberia)

Fotball

Blant andre Monaco, Paris SaintGerma­in og AC Milan

for Liberias landslag Utnevnt som UNICEF-ambassadør i 1997 Tilhører opposisjon­spartiet Congress for Democratic Change

Stilte til valg for første gang i 2005, men tapte for Ellen Johnson Sirleaf i andre runde

Lanserte sitt kandidatur som presidentk­andidat i april 2016

– Absolutt. Han var veldig samfunnsen­gasjert og ekstremt opptatt av hjemlandet sitt. Han fulgte daglig med på hva som skjedde i Liberia.

– Hvordan var han som leder?

– Han tok hverken seg selv eller miljøet rundt seg høytidelig. Han stilte ekstremt høye krav til seg selv og omgivelsen­e, både i kamp og på trening. Han var et ekstremt konkurrans­emenneske, men hadde samtidig smilet på lur.

Ti år siden telefonsam­tale

De endelige resultaten­e fra Liberias presidentv­alg er ventet å foreligge innen to uker. Dersom ingen av kandidaten­e får mer enn 50 prosent av stemmene, blir det en ny valgrunde i november.

De siste ukene har nok gitt drivstoff til Weahs konkurrans­einstinkt. Han leder kampen mot visepresid­ent Joseph Boakai, men trenger 50 prosent av stemmene for å unngå en ny valgrunde. Noen direktelin­je til en afrikansk statsleder vil Steinar Nilsen neppe få uansett.

– Det er over ti år siden vi snakket sist – på telefon. Det er sånn som det alltid blir. Vennskapet er intenst når det står på, og så dør det fort ut. Men hvis vi møtes igjen, hadde det vaert saerdels hyggelig. Det er jeg sikker på, sier Steinar Nilsen.

 ?? FOTO: REUTERS ?? George Weah er Liberias desidert beste fotballspi­ller gjennom tidende – og stadig umåtelig populaer. Her er han på vei til å stemme i landets hovedstad Monrovia tirsdag.
FOTO: REUTERS George Weah er Liberias desidert beste fotballspi­ller gjennom tidende – og stadig umåtelig populaer. Her er han på vei til å stemme i landets hovedstad Monrovia tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway