Aftenposten

Noen fotballkam­per betyr mer enn andre. Mye mer.

-

Englands to mestvinnen­de klubber møtes på Anfield i dag. Kun én av dem har sett solide ut så langt denne sesongen.

Rodgers og Rafael Benitez maktet.

United scorer ofte

José Mourinho har hatt dårligere tid enn Klopp. Han har vaert sjef for Manchester­s røde lag i litt over en sesong. Mye tyder på at han er i ferd med å bygge et vinnerlag. 21–2 i målforskje­ll etter syv spilte kamper vitner om at de behersker de to tingene fotball i all sin enkelhet handler om: De scorer ofte og slipper inn sjelden.

I det regnestykk­et hører det med at de så langt ikke har møtt noen som er tippet å bli et topplag etter sesongen. Likevel har United imponert, aller mest fordi de har funnet en balanse mellom å ta ganske stor offensiv risiko og samtidig forsvare seg solid.

Det er alltid en jevn kamp

Betyr dette at bortelaget stiller som klar favoritt? Definitivt ikke.

Dette er en kamp som nesten alltid er jevn. De tre siste oppgjørene har endt uavgjort mellom dem. I tillegg er Liverpool laget som ofte er aller best mot de aller beste. Selv om de tapte klart borte mot Manchester City for en måned siden, var de ubeseiret i de tolv kampene i fjor mot de andre som endte topp seks. Årsaken ligger i kontringsk­raften, og at de får større rom i den fasen av spillet mot lag som selv våger mye.

I fjorårets tilsvarend­e kamp låste Mourinho kampen med hengelås og kjetting. De 90 minuttene inneholdt knapt målsjanser.

Lukaku er den nye jokeren

Vil det bli det samme nå? Jeg tror ikke det, av to grunner:

José Mourinho er en pragmatisk kyniker. Han tar kampen med de våpen han har for hånden. Nå er han bedre rustet enn i fjor, og ser trolig at det kan betale seg å ta litt større risiko. Han vet blant annet at han i Romelu Lukaku har en spiss som knapt trenger målsjanse for å score.

Jürgen Klopp er kanskje ikke like kynisk – men han kan regne. Selv om det er tidlig i sesongen er syv poeng til teten, som det er før kampen, en avstand som helst bør bli mindre ganske raskt for at tro og entusiasme skal bevares.

Hva avgjør kampen?

Manchester United må sørge for mange innlegg, slå alt av dødballer inn foran mål og duellere der. Samtidig må de vaere ekstremt nøye etter balltap, for å hindre Liverpools kontringer.

Liverpool må sørge for mange løp rundtog bak Uniteds stoppere. De må først og fremst også forvare eget mål med langt større aggressivi­tet og klokskap enn på en stund.

God fornøyelse!

 ?? FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/ NTB SCANPIX ?? I kampene mellom Manchester United og Liverpool gis det alltid litt ekstra i duellene. Her klatrer Phil Jones på ryggen til Divock
Origi.
FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/ NTB SCANPIX I kampene mellom Manchester United og Liverpool gis det alltid litt ekstra i duellene. Her klatrer Phil Jones på ryggen til Divock Origi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway