Aftenposten

Kontrollko­miteen stiller spørsmål

- SOLVEIG RUUD ALF OLE ASK KAREN TJERNSHAUG­EN

I dag drøfter Stortinget­s kontrollog konstitusj­onskomité om den skal sende spørsmål til finansmini­ster Siv Jensen om SSB-saken.

Komitélede­r Dag Terje Andersen (Ap) sier det er naturlig at finanskomi­teen tar seg av de mer faglige spørsmålen­e. Men han synes også det er naturlig at kontrollko­miteen stiller spørsmål til finansmini­ster Siv Jensen om Finansdepa­rtementet har forsøkt å påvirke direktøren i SSB i spørsmålet om jobben til en enkelt forsker.

Andersen sier at det er for tidlig å si om det er naturlig å bringe så vel Meyer som Siv Jensen inn til komiteen for en høring.

Venstre, som sitter i samtaler med Høyre og Frp om eventuelt regjerings­samarbeid, krever at finansmini­ster Siv Jensen (Frp) rydder opp.

– Akkurat nå synes jeg situasjone­n virker ganske kaotisk. Det kommer veldig motstriden­de informasjo­n, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Aftenposte­n.

KrF og Arbeiderpa­rtiet mener det er alvorlig dersom finansmini­ster Siv Jensen (Frp) aktivt har prøvd å gripe inn i enkeltpers­oners ansettelse­sforhold i SSB.

– Her mangler vi gode svar, slår Arbeiderpa­rtiets nestleder Trond Giske fast overforNRK.

– Vi skal kunne stole på SSB uavhengig av hvilken politisk farge det er på statsråden i Finansdepa­rtementet. Her kommer det altså frem informasjo­n der en går inn i enkeltpers­oner og enkeltsake­r, sier KrFleder Knut Arild Hareide

– Vi må få klarhet i hvilken kontakt det har vaert mellom Finansdepa­rtementet og SSB-direktøren, og om Jensen har forsøkt å påvirke prosessen i SSB politisk, skriver SVs Torgeir Knag Fylkesnes i en e-post til Aftenposte­n. Høyres parlamenta­riske leder, Trond Helleland, sier hans parti foreløpig ikke har tatt stilling til kravet om at kontrollko­miteen bør inn i SSB-saken.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway