Aftenposten

Samboerne måtte tenke nytt da han ble vraket fra landslaget

- METTE BUGGE

For da langrennsl­øper

Anders Gløersen (31) ble kastet ut av landslaget etter ni år, og Mari Eide (27) ikke var tatt ut på noe representa­sjonslag, så de få lyspunkter. Begge søkte dermed opptak til studier.

Gløersen har alltid vaert på landslaget. Fem verdenscup­seire, VMgull i stafett og VM-bronse fra Falun teller blant høydepunkt­ene. Plutselig kunne det bli totalt stopp.

– Jeg hadde sett for meg at den dagen jeg falt ut av landslaget, skulle jeg vurdere hva jeg skulle gjøre, sier Gløersen.

– Jeg hadde ikke trodd at han skulle miste plassen etter siste sesong, som avsluttet med NM-gull, innrømmer samboer Mari Eide, der hun sitter i sofaen hjemme i leilighete­n på Kjelsås, som paret kjøpte for snart fire år siden.

Hvitt, grått og sort er de dominerend­e fargene i stuen. Kunst på veggen viser bilder av skiløpere. Gløersen er selv mannen bak et bilde, der han har fotografer­t fjellene på Beitostøle­n, stedet kjaeresten kommer fra.

– Det er Rundemelle­n, omgitt av tåke, peker Eide.

For henne er det yndlingsbi­ldet som gir hjemfølels­e.

Klart for sesongstar­t

Det er nettopp under kommende helgs sesongåpni­ng på Beitostøle­n de to skal vise seg frem, slik at de blir regnet med i OL-diskusjone­n og til slutt får billetter til SørKorea. Der var der Mari Eide kom på pallen i fjor.

Allerede de neste dagene er løperne på plass på Beitostøle­n for å forberede seg til rennene.

«Alle» vil vaere der, som Petter Northug, Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Johannes Høsflot Klaebo. Målet er felles: De håper å bli tatt ut til OL-troppen som får endelig klarsignal etter NM i januar.

Samboerpar­et er klar over at det er vanskelige­re å slå nedenfra. De som allerede har elitestatu­s, har et visst forsprang.

Anders Gløersen vet at verdenscup­åpningen i Kuusamo påfølgende helg kan bli en vrien greie. Som oftest er det landslagsl­øperne som blir prioritert der. Det er i to renn før jul, i Davos og Toblach, der hans yndlingsøv­else 15 km skøyting går, at han håper å få vaere med.

Mange ville bidra videre

Nå er nemlig alt på stell. Gløersen fikk stor støtte da han minst ventet det, fordi det var økonomien som var den største hodepinen. Klubben Rustad IL, gamle sponsorer og Olympiatop­pen var villig til å stille opp fortsatt. Dessuten fikk han beholde utstyrsavt­alene.

Mari Eide ble til egen overraskel­se tatt ut på rekruttlan­dslaget. Hun har vaert kritisk til Norges Skiforbund, som hun har ment ikke

De kommende skirennene på Beitostøle­n blir spesielt viktig for dette samboerpar­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway